Trešdien Popes apkaimē vairākas stundas darbojās Zemessardzes Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas vīri, kas saspridzināja mežā atrasto iespaidīgo aviācijas bumbu.

250 kg smagā aviācijas bumba tika atrasta mežā apmēram 100 metrus no Rīgas-Ventspils šosejas, turklāt netālu ir arī kādas mājas, tāpēc šoreiz bīstamā priekšmeta neitralizēšanu vajadzēja veikt citā vietā. Speciālisti lēš, ka bīstamais priekšmets mežā gannav nokritis, bet uz turieni ir atvests, tāpēc ir visai labā stāvoklī - kāds nu tas var būt pēc nogulēšanas zemē gandrīz 70 gadus.

Bumba tika transportēta uz bijušā karjera teritoriju, kur ievietota apmēram četrus metrus dziļā bedrē un uzspridzināta. Operācijā tika izmantoti apmēram divi kilogrami sprāgstvielas.

Kā atzina operācijas vadītājs, virsleitnants Aigars Pūce, viss noritējis raiti un precīzi. «Gadījums bija īpatnējs ar to, ka bumbu nevarējām neitralizēt tās atrašanās vietā un to nācās transportēt. Protams, darbojoties ar tik lieliem objektiem, lielāks ir arī risks, kaut vai tāpēc, ka šādā bumbā sprāgstvielas ir vairāk nekā, piemēram, lielgabala lādiņā. Varu teikt, ka mani vīri visu paveica tiešām labi,» Pūce neslēpa gandarījumu. Šī bija viena no lielākajām aviācijas bumbām, ko gada laikā nācies neitralizēt. Tiesa, savulaik uzspridzināta arī 500 kilogramus smaga aviācijas bumba.

Šeit apskatāmi foto no aviācijas bumbas neitralizēšanas operācijas!


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: