Grozījumi Ministra kabineta noteikumos paredz, ka no 1. janvāra pacientu iemaksu un līdzmaksājumu kompensācija tiks attiecināta tikai uz trūcīgajām personām.

Tās vairs neattieksies uz personām, kurām nebija trūcīgas personas statuss, bet kuru ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedza 120 Ls mēnesī vai bija robežās no 120-150 Ls mēnesī.

Trūcīgās personas ir atbrīvotas no pacienta iemaksām, saņemot valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī no līdzmaksājuma par kompensējamiem medikamentiem.

Vienlaicīgi Nacionālais veselības dienests norāda, ka, ja pacients tika stacionēts 2011.gadā un uz stacionēšanas brīdi viņam bija izsniegta izziņa par piederību iepriekš minētajām grupām, bet pacientu izraksta no stacionārās ārstniecības iestādes 2012.gadā, tad Nacionālais veselības centrs veiks norēķinus par pacienta iemaksas kompensāciju atbilstoši normatīvos noteiktai kārtībai, kāda bija stacionēšanas brīdī.

Tai pat laikā Ventspils pilsētas pašvaldība turpina sniegt saviem iedzīvotājiem atbalstu, dodot iespēju maznodrošinātām personām, kā arī pensionāriem un invalīdiem, kuru ienākumi uz vienu personu nepārsniedz Ls 169,58, saņemt pabalstu pacienta iemaksu daļējai segšanai ārstniecības iestādēs un privātpraksēs Ventspils administratīvajā teritorijā.

Uzrādot Sociālā dienesta izsniegtu maznodrošinātas personas izziņu vai izziņu par atbilstību pacientu iemaksas atvieglojumu saņemšanai Ventspils pilsētas medicīnas iestādēs, pacienta iemaksa tiek kompensēta Ls 0,50 apmērā, vēršoties pie ģimenes ārsta, Ls 1,20 apmērā, apmeklējot ārstu speciālistu, un Ls 3,80 apmērā, ārstējoties stacionārā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: