Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jaunieši mācīsies saimniekot

Māja mājā – tā varētu teikt par bērnunamā Selga atklāto Jauniešu māju, kurā prasmi patstāvīgi plānot budžetu, iepirkties, gatavot ēdienu, kopt savu apģērbu no 3. decembra apgūs 10 jaunieši.

Solis pretī valodas referendumam

Savākts nepieciešamais skaits parakstu, lai virzītu tālāk likuma grozījumus, kas paredz krievu valodu kā otru valsts valodu. Radikāļi jau gatavojas trešajam raundam – referendumam –, cerot samakšķerēt arī latviešu balsis.

2.lpp. Viedoklis: «Kabanova ētika», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

«Saskaņas centram gan vajadzētu atzīties vēlētājiem, ka ir apzināti melojuši.»

3.lpp.

VeA students izdara pašnāvību

19 gadu vecais students Toms Kaņepons vakar savu dzīvi izbeidzis, izlecot pa Ventspils Augstskolas kopmītņu korpusa logu. To, ka jaunietim būtu bijušas kādas problēmas, neviens pat nenojauta.

Ventu gribētāji gāž riņķī Tūrisma centru

Salīdzinot ar to, kas ventu izsniegšanas pēdējā dienā darījās Ventspils Tūrisma informācijas centrā, rindas Latvijas Krājbankā un Citadelē liekas tīrais sīkums.

4.lpp. Darbs un nauda

Zaļais namiņš meklē investorus

Pirmais komercdarbības gads Ventspilī nav attaisnojis visas ekoproduktu uzņēmuma BIOveltes cerības. Ventspilnieki nav pienācīgi novērtējuši veselīgu ēdienu, kas tiek piedāvāts Zaļā namiņa kafejnīcā.

Cena kompensē kvotu samazinājumu

Nozvejas kvotu un zvejas kuģu skaita samazinājums radījis unikālu situāciju zivju izejvielas tirgū. Pirmo reizi 20 gadu laikā pieprasījums pēc brētliņām pārsniedzis piedāvājumu. Laiks, kad zivju pārstrādātāji diktēja zvejniekiem savus noteikumus, aizgājis nebūtībā.

5.lpp. Kultūra

Lats par mēģinājumu. Sistēma strādā

Rītvakar Jaunrades namā jauktā kori Līvzeme dziedātāji ar koncertu Mīla ir kā uguns, svētā uguns te – šajā vienīgajā saules pasaulē svinēs 55. dzimšanas dienu. Skanēs gan renesanses, gan mūsdienu latviešu komponistu kora dziesmas.

6.lpp. Sports

Frisbijistiem piecas uzvaras sešās spēlēs

Šīs sezonas Latvijas čempionāta telpās pirmās kārtas spēles veiksmīgi aizvadījuši mūsu pilsētas frisbijisti – sieviešu komandai izdevies izcīnīt uzvaru visās trijās spēlēs, bet vīriešiem divas uzvaras un viens zaudējums.

Volejbolisti iekļūst finālā

Talsu kausa izcīņā volejbolā bez zaudējumiem turpina spēlēt VK Ventspils, kas cīņā par iekļūšanu finālā ar 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) uzvarēja Rojas novada volejbolistus.

7.lpp. Ceļasoma: Japāna – īpašu izjūtu zeme

Pat kaislīgākajiem ceļotājiem ne vienmēr izdodas apmeklēt tādu tālu un mūsu skatījumā eksotisku zemi kā Japāna. Taču dažiem laimējas. To skaitā ir Ventspils 1. ģimnāzijas direktores vietniece audzināšanas darbā un vēstures skolotāja Sinta Daliņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: