Ieilgušo remontdarbu dēļ kavējas Ventspils policijas iecirkņa pārcelšana uz jaunajām telpām, informē iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Bija plānots, ka policijas iecirknis pilnībā uz jaunajām telpām Ostas ielā 33 tiks pārcelts līdz šī gada beigām, kad beidzas īres līgums vecajās telpās Kuldīgas ielā 2. Tomēr SIA "Inova", kas veic remontdarbus ēkas pirmajā stāvā, par astoņām nedēļām atpaliek no būvdarbu grafika. Otrajā stāvā remondarbus veic cita firma, kas darbus pabeigs saskaņā ar grafiku, taču paredzēts, ka visas telpas jānodod ekspluatācijā vienlaicīgi, tādēļ pārcelšanās uz kādu laiku jāatliek. Ventspils pašvaldība bijusi atsaucīga un līdz nākamā gada martam pagarinājusi īres līgumu, ļaujot policijai palikt vecajās telpās Kuldīgas ielā 2 vēl trīs mēnešus, informēja Kokins.

Daļēji uz jaunām telpām Ostas ielā iecirknis tika pārcelts jau šī gada janvārī, atbrīvojot ēku Kuldīgas ielā 4, kas jau gadiem ir katastrofālā stāvoklī. Tomēr blakus esošajā kultūrvēsturiski nozīmīgajā ēkā joprojām atrodas policijas dežūrdaļa, Kriminālpolicija un īslaicīgās aizturēšanas izolators.

Jaunās ēkas pirmajā stāvā, kur atradīsies dežūrdaļa, remontdarbi sākti augustā. Pirmajā stāvā notiek arī īslaicīgās aizturēšanas izolatora izbūve. Remontdarbi notiek arī jaunās ēkas otrajā stāvā, kur atradīsies iecirkņa inspektoru darba kabineti. Pagaidām policijas iecirknis atrodas ēkas ceturtajā stāvā, taču, kad ēkā būs izremontēti visi stāvi, pirmajos divos stāvos atradīsies telpas policijai, bet trešais un ceturtais stāvs būs paredzēts robežsardzei.

Jaunajās telpās, kuras Iekšlietu ministrijai radās iespēja iegūt savā īpašumā no Aizsardzības ministrijas pēc Nacionālo bruņoto spēku optimizācijas, turpmāk atradīsies arī Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde.

Kā iepriekš pastāstīja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele, pārceļoties uz jaunajām telpām, tiks samazināti Ventspils policijas iecirkņa un robežsardzes pārvaldes administratīvie izdevumi, vienlaikus nodrošinot darbiniekus ar ikdienas pienākumu veikšanai daudz piemērotākām telpām, nekā tas ir patlaban.

Ēkas Kuldīgas ielā 2 un Kuldīgas ielā 4 jau gadiem ilgi ir katastrofālā stāvoklī. Gan Valsts darba inspekcija, gan citas iestādes atzinušas, ka šādās ēkās nevar strādāt, nemaz nerunājot par dažādu ērtību neesamību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: