Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Zvejnieki ietaupīs uz taras rēķina

Ventspils ostā izkrauj Latvijā vislielāko svaigu zivju apjomu. Tieši tāpēc Nacionālā zvejniecības ražotāju organizācija atvērusi šeit taras maiņas servisa punktu. Jaunais serviss palīdzēs zvejniekiem ietaupīt simtiem tūkstošu eiro.

Vēja kašķis turpinās

Vakar Ventspils novada dome kārtējo reizi nolēma neapstiprināt kā saistošos noteikumus detālplānojumu, kas dotu tiesības uzņēmumam Baltic Wind Power Corporationsākt vēja parka būvniecību Užavas polderos. Visticamāk, sekos tiesas darbi.

2.lpp. Viedoklis: „Auseklīšu bizness”, laikraksta „Ventas Balss” galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

Tā vien šķiet, ka auseklīšu zemes vadoņi pamanās sačakarēt jebkuru sakarīgu ideju, palaist garām ikvienu iespēju. Un situācijās, kad notiek tādas neparedzētas vai labi slēptas afēras kā ar Krājbanku, neizmantotās iespējas ļoti kož. Mēs taču varējām būt turīgāki.”

3.lpp.

Krājbankas klientu mocības turpinās

Arī vakar pie Krājbankas klientu apkalpošanas centra Ventspilī varēja vērot dramatiskus skatus. Cilvēki stāvēja rindā ne tikai pēc dienišķajiem 50 latiem pie bankomāta, bet arī vairākas stundas gaidīja, lai iekļūtu bankā.

Pašvaldība nostājas iedzīvotāju pusē

Pilsētas attīstības komisijas sēdē graudu termināļa II kārtas būvniecības iecere netiek atbalstīta. Pašvaldība augstāk vērtē iedzīvotāju, kuru dzīvesvieta atrodas nepilnus simts metrus no paredzētā būvlaukuma, intereses.

4.lpp. ŪDEKA Informē

5.lpp. Kultūra

Karalienes vietā civilizācija nevienam

Baltijas Asamblejas balva literatūrā šogad piešķirta grāmatas Rīga – civilizācija nevienamautoram Arvīdam Juozaitim. Lietuviešu filozofs jau vairākus gadus dzīvo Latvijā, novembrī izmantojot iespēju strādāt Ventspils Rakstnieku mājā.

Prot noņemt rūsu un izpeldināt ķīmijā

Izstādē Mencendorfa namā Restauratoru maigie pieskārieni Latvijas lietišķajai mākslaišoruden bija skatāmi arī Piejūras brīvdabas muzeja darbinieces Inetas Rasmanes darbi. Restauratores amatu viņa mācījās, atjaunojot sarūsējušus enkurus, kas pēc tam novietoti Piejūras parkā.

6.lpp. Sports

Ekstrēmistiem panākumi Rīgā

Ekstrēmo sporta veidu cienītāji veiksmīgi startējuši Rīgā notikušajās sacensībās Winter Kickoff – viņi izcīnījuši divas pirmās un divas trešās vietas.

Čempioni sāk ar zaudējumu

Aizvadītas pirmās spēles Olimpiskā centra Ventspils kausa izcīņā hokejā, kas šogad ieguvusi pavisam jaunu veidolu, jo notiek divās līgās. Vienā no mačiem zaudējumu cieta pagājušā gada čempions Tornado, kas atzina turnīra jaunpienācējkomandas Liepāja/Pit Stop pārākumu.

7.lpp. Intervija «Brūns tēmē uz olimpisko normatīvu»

Talantīgais šķēpmetējs ANSIS BRŪNS ar katru gadu uzlabo savu personīgo rekordu, un šis gads arī nav bijis izņēmums – viņš pirmo reizi raidījis šķēpu tālāk par 80 metriem. Tomēr šī nav tā robeža, pie kuras Brūns gatavojas apstāties, jo viņa galvenais mērķis ir startēt olimpiskajās spēlēs, iespējams, jau nākamgad.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: