Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Makšķernieki uzvedas kā cūkas

Butu makšķerētāju ordas ir apsēdušas jūras piekrasti, tostarp Ovīšu dabas liegumā viņi izbraukā kāpas, dedzina ugunskurus un piemēslo apkārtni. Vietējie to sauc par īstu sērgu, bet vides uzraugi ir bezspēcīgi.

Slikto pieskārienu kļuvis vairāk

Krīze un internetā plaši pieejamā informācija par seksuālām perversijām veicina bērnu seksuālo izmantošanu ģimenē. Šādos gadījumos nepilngadīgajiem visbiežāk pāri nodara mātes partneris.

2.lpp. Viedoklis: «Cūka necūko», laikraksta Ventas Balssgalvenā redaktore Gundega Mertena

«Cilvēkam, kurš kopš dzimšanas ir radis dzīvot un arī uzvesties kā cilvēks, grūti izprast, kā aiz sevis var atstāt atkritumus, kādus redzam mežos, jūrmalā, upju un ceļu malās. Vides aktīvisti nereti saka, ka tas, kurš piedalījies sakopšanas darbos, atkritumus vairs zemē nemetīs.»

3.lpp.

Svarīgs iemetiens

Kapitāli izremontētā 6. vidusskolas sporta zāle atklāta ne tikai ar svētku uzrunām un konkursu, bet arī skatāmu basketbolu un Ventspils Augstskolas uzvaru.

Siltais rudens daudziem pa rokai

Meteorologi saka, ka Ventspilī ziemu var gaidīt labi ja pašās novembra beigās, decembra sākumā. Neviens par to īpaši neskumst.

Grib reģistrēt komunālos parādniekus

Reaģējot uz dramatisko komunālo parādu pieaugumu, ekonomikas ministrija rosina veidot parādnieku reģistru. Ventspils pašvaldības uzņēmumi uz to lielas cerības neliek, norādot, ka vairāk jādomā par iedzīvotāju labklājības celšanu un komercbanku atbildību.

4.lpp.

Mīts par naudu

Pēc reklāmas kampaņas, kurā atlaužu kuponi – venti – tika pasniegti kā īpaša Ventspils nauda, šāds mīts patiešām iedzīvojies cilvēku apziņā. Tas sekmē ne tikai ventu popularitāti, bet arī rada pārpratumus un kuriozas situācijas.

5.lpp. Kultūra

Keramiķiem savas navigācijas zīmes

Šovakar Amatu mājā var ne tikai satikt trešā starptautiskā mazo formu keramikas simpozija Navigācija dalībniekus, bet arī palūkoties, kā raku krāsnī apdedzina viņu un Mākslas skolas audzēkņu veidotos darbus.

Transtremers labi skan latviski

Nobela prēmiju literatūrā šogad piešķīra zviedru dzejniekam Tomasam Transtremeram. Viņš šoruden saņēmās un ieradās Rīgā, kur atvēra Jura Kronberga un Guntara Godiņa latviskoto dzejas izlasi.

Atrod realitātē mītošu taisnību Foto: Gunta Krastiņa

Ar ekspozīciju Indigo teātra namā mākslu baudīt aicina gleznotāja Gunta Krastiņa. Šī ir viņas desmitā personālizstāde.

6.lpp. Sports

Futbola zelta mačs jau tuvu

«Mūsu mērķis ir tikai viens – uzvara,» komandas uzdevumu pēdējā Latvijas Virslīgas futbola čempionāta spēlē nosauc tās galvenais treneris Sergejs Podpalijs.

Uzvarētāju diskvalificē, Rumbenieks – otrais

Siguldas kalnu maratona skrējiens gana garš izvērties ventspilniekam Arnim Rumbeniekam – vēl pāris dienu pēc maču noslēguma sacensību tiesneši precizēja un noskaidroja sportista īsto izcīnīto vietu.

7.lpp. Ūdekas ziņas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: