BK Ventspils basketbolisti pēc uzvaras savā laukumā pār Universitu of Tartu komandu Baltijas Basketbola līgas tabulā atgriezušies trešajā vietā - komandas rēķinā trīs uzvaras četros mačos.

Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta punkts punktā. "Ventspils" īsti nespēja apturēt Tartu uzbrukumu, līdz ar to ielaisti 23 punkti jau 10 minūtēs (22:23). Otro ceturtdaļa mūsējie sāka vēl vājāk, pie rezultāta 26:27 Soks iemeta trīspunktu metienu, bet pēc Veidemana divpunktnieka jau +6 viesiem.

Ventspilnieki turpināja buksēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām atradās jau deviņu punktu iedzinējos – 28:37. Tomēr pēdējās puslaika minūtēs līdera lomu uzbrukumā mājiniekiem uzņēmās Mārtiņš Meiers, kurš guva vairākus grozus un starpību pirms otrā puslaika samazināja līdz minimumam – 38:39.

Trešās ceturtdaļas sākumā pirmo tālmetienu beidzot iemeta arī "Ventspils", precīzs bija Mārtiņš Laksa, beidzot izvirzot vadībā arī Ventspils komandu – 43:41. Tomēr spēles gaita joprojām nebija lauzta – igauņi turpināja "lādēt" iekšā metienus, pēc kārtējā Alingu gūtā groza, tiekot priekšā ar 60:51. Atdzīvojās arī mājinieki – Janga trīspunktu metiens, Bērziņa sodiņi un Jāņa Strēlnieka metieni rezultātu pa divām minūtēm izlīdzināja, kas nostādīja abas komandas vienādās pozīcijās pirms pēdējām desmit minūtēm – 60:60.

Noslēdzošā ceturtdaļā divreiz pēc kārtas precīzi no trīspunktu līnijas meta Bērziņš, bet viņam piebalsoja Bakičs, kurš guva vēl vienu trejaci. Septiņas minūtes līdz mača noslēgumam "Ventspils" iekrāja sev lielāko pārsvaru spēlē – 70:64, tomēr vadība vēl bija jānotur. Lai arī pretinieku līderis Alingu ceturtdaļas vidū jau saņēma piekto piezīmi, viesi tik un tā spēja noķert ventspilniekus (70:70).

Divas minūtes līdz beigām Tartu atkal izvirzījās vadībā – 76:75, taču tad uzbrukumā 2+1 sev izkārtoja komandas kapteinis Strēlnieks. Jānis bija precīzs arī pēdējā minūtē, panākot +4, tomēr 17 sekundes līdz beigām Lepiks iemeta trīspunktnieku, samazinot starpību (80:81). Igauņi ķērās pie sodu sišanas, tomēr tā neattaisnojās, jo gan Vilards, gan Bakičs bija precīzi. Gala rezultātā panākums ar 85:80.

Rezultatīvākais Kurzemes klubā ar 20 punktiem bija Mārtiņš Meiers, kurš ar labu procentu uzbruka no spēles - 2p. 8/11, kā arī pamanījās četrreiz atņemt bumbu pretiniekiem. Jānim Strēlniekam 18 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, savukārt Sems Vilards sakrāja 13 ačus un 11 atlēkušās bumbas. Zaudētājiem 18 punkti Vallo Alingu, bet par vienu mazāk Rainam Veidemanam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: