Graujošu un ļoti rezultatīvu uzvaru LBL čempionāta mačā izcīnijuši BK Ventspils basketbolsiti, viesos ar 125:87 sagraujot Latvijas Universitātes komandu un tiekot pie piektā panāuma tik pat mačos.

Ventspilnieki uz maču Rīgā devās vēl ar svaigām atmiņām par pēdējās ceturtdaļas fiasko Baltijas līgā un apņēmības pilni noskalot šīs neveiksmes rūgtumu ar pārliecinošu uzvaru. Pirmās trīs minūtes vadībā turējās ″LU″, bet tad pamazām priekšā tika un pārsvaru palielināja ventspilnieki. Ļoti apņēmīgi un precīzi darbojās Jānis Strēlnieks, pirmajā ceturtdaļā gūstot 12 no komandas 36 punktiem, bet BK ″Ventspils″ bija vadībā 36:24.

Otrajā ceturtdaļā viesi no Kurzemes turpināja attālināties, bet tās vidū Džamars Jangs ar vienu precīzu soda metienu BK ″Ventspils″ pārsvaru palielināja līdz 20 punktiem – 49:29. Rezultatīva cīņa turpinājās arī ceturtdaļas turpinājumā, turklāt abu komandu izpildījumā. 20 minūtēs ventspilnieki guva 64 punktus, kamēr mājinieki izcēlās ar 46.

Basketbola svētki turpinājās arī trešajā ceturtdaļā, un daudz netrūka, lai ventspilnieki pie 100 punktiem tiktu jau 30 minūšu laikā (97:70). Trīsciparu skaitli uz tablo BK ″Ventspils″ tomēr panāca pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad no groza apakšas precīzs bija Ronalds Zaķis (101:72), bet desmit minūtes vidū pēc Laura Blaus metiena kurzemnieku plusi sasniedza jau 36 punktus – 110:74.

Mača izskaņā pie saviem pirmajiem punktiem LBL tika arī Anderjs Gražulis, tā kā ar nulli gūto punktu ailē nepalika neviens no mačam pieteiktajiem ventspilniekiem. BK ″Ventspils″ svinēja iespaidīgāko uzvaru šajā sezonā un vienu no reuzultatīvākajām kluba vēsturē - 125:87.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: