Noslēgusies pieteikšanās konkursam profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem „Profs 2011”, kurā piedalīsies arī Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centra „Ventspils Profesionālā vidusskola”.

Konkursam pieteicās arī vairāk nekā 250 jaunieši no Cīravas arodvidusskolas, Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma profesionālās vidusskolas, Laidzes Profesionālās vidusskolas, Profesionālās izglītības kompetences centra „Liepājas Valsts tehnikums”, Saldus Profesionālās vidusskolas, Skrundas vidusskolas.

„Profs 2011” rīko Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) organizē sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju un Valsts darba inspekciju. Konkurss risināsies jau piekto gadu, un tā mērķis ir veicināt jauniešu izpratni par darba tiesībām un aizsardzību.

Konkursa pirmajā posmā jauniešiem individuāli būs jāatbild uz 45 anketas jautājumiem par darba attiecību tematiku. Piecos reģionālajos pusfinālos iekļūs tie katras izglītības iestādes 10 audzēkņi, kuri būs ieguvuši augstāko punktu skaitu starp saviem skolas biedriem. No tām izglītības iestādēm, kuras līdz 2011. gada 1. septembrim reorganizācijas procesā ir apvienotas, pusfinālos varēs piedalīties divas komandas jeb 20 cilvēki.

Pusfinālu uzvarētāji tiksies konkursa finālā decembrī, Rīgā. Labākās komandas dalībnieki saņems iPod NANO atskaņotājus, savukārt katra finālā iekļuvusī skola kā balvu saņems projektoru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: