Basketbola klubs ″Ventspils″ šodien ar ļoti nopietnu pārbaudījumu sāks jauno sezonu – komanda ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas mačā savā laukumā uzņems Ukrainas klubu ″Azovmash″. Mača sākums plkst. 19.00.

Pagājušajā sezonā izcīnot otro vietu Latvijas čempionātā, ventspilnieki tika pie iespējas izmēģināt laimi ULEB Eiropas kausā. Pareizāk sakot, tā kvalifikācijā. Protams, cerēt uz vieglu pretinieku šajā turnīrā, lai arī tikai priekšsacīkstēs, nebija nekādu iemeslu – divos kvalifikācijas mačos būs jāspēlē ar pieredzējušo un labi nokomplektēto Ukrainas ″Azovmash″.

Pagājušajā sezonā ar ukraiņiem VTB līgā uzspēlēt sanāca VEF komandai. Savā laukumā Latvijas klubs svinēja uzvaru 68:60, bet viesos piekāpās 74:79. Protams, šajā sezonā ukraiņu sastāvs ir mainījies, taču tas nav kļuvis būtiski vājāks. Galu galā, komandai jāreabilitējas par neveiksmi nacionālajā čempionātā (trešā vieta regulārajā sezonā, bet izslēgšanas mačos zaudējums jau pirmajā kārtā), turklāt vadības groži tagad nodoti pieredzējušā speciālista Aco Petroviča rokās.

Vasarā komandā atgriezies slovēņu centrs Hasans Rizvičs (212cm), kuram kompāniju zem groza sastādīs ukrainis ar NBA pieredzi Aleksadrs Pečorovs (212 cm). Pečorovs Ukrainas izlases sastāvā piedalījās arī nesen notikušajā Eiropas čempionātā, laukumā pavadot vidēji 21 minūti, gūstot 7,4 punktus (3p. 7/18), izcīnot četras atlēkušās bumbas un atdodot vienu piespēli. No itāļu ″Vanoli″ dzimtenē pārbraucis ukraiņu ″Zelta roka″ Arturs Drozdovs, bet noteikti jāpiemin arī komandas amerikāņi – Danies Jūings (pērn ″Aseco Prokom″ Polijā), Rikijs Minards (″Unics″, Krievija) un Džo Krispins (″Pozzo di Gotto″, Itālijas 2. līga).

Mariampoles klubs aizvadījis visai veiksmīgu pārbaudes spēļu sēriju, ko noslēdza ar uzvaru pašu organizētā kausa izcīņā. ″Azovmash″ apspēlēja Piemaskavas ″Triumph″ 64:57 un ventspilniekiem zināmos ″Cherkassky Mavpi″ 73:64.

Ventspilnieki kopumā būs aizvadījuši desmit pārbaudes.

Spēles sākums plkst. 19.00, to tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

Līdzās basketbolam Ventspilī nekad netiek aizmirsts arī par citiem notikumiem spēles laikā. Arī šoreiz, kad otrdienas spēle būs arī kā jaunās sezonas atklāšana,  neiztiksim bez pārsteigumiem. Visi līdzjutēji aicināti jau no plkst. 18.00, īpaši jau paši mazākie, kur Basketbola halles foajē darbosies radošās darbnīcas un varēs izgatavot sev līdzjutēju kreklus. Koncertu mums sniegs mūzikas studijas „Karamele” mazie dziedātāji, kā arī ieplānotas citas aktivitātes. Bet lielajā pārtraukumā visus iepriecinās projekta „O kartes skatuve” viena no grupām „4 vēji”. Kā zināms, tad viena no grupas dalībniecēm ir ventspilniece Madara Grēgere, kura līdz šim projektā novērtēta ļoti augsti. Savukārt BK „Ventspils”  karsējmeitenēm padomā ir kādi īpaši pārsteigumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: