Ventspils Livonijas ordeņa pilī Ventspils Pilsētas svētkos rosinās atcerēties, ka pasaule ir brīnumu pilna – šeit sestdien no plkst. 13:00 līdz 16:00 notiks pasākums „Pūcesspieģelības pilī – viduslaiku pilsētiņas mistērijas".

To, ka pasaule ir brīnumu pilna, cilvēce atklāja jau sen, būtiski ir to neaizmirst. Viduslaiku pils iemītnieks apbrīnoja to, no kā drošības labad arī baidījās. Piemēram, aizjūru briesmoņus, par kuriem klīda nostāsti, ka tie var norīt veselu kuģi ar visiem jūrniekiem, vai zvēru, kuram uz muguras divi kalni, no kuriem vienā tas glabā vīnu, bet otrā – ūdeni....

Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī Ventspils Pilsētas svētku laikā 6.augustā piedāvā savu viduslaiku pilsētiņas mistēriju, kurā piedalīsies Alķīmiķi ar aukstam prātam aptveramiem eksperimentiem, īsts arābu tirgotāju kamielis Sultāns no Rakšu ZOO, kura sabiedrībā varēs arī nobaudīt pankūkas no kamieļmātes piena, bet to, kā glābt skaistumu ar gadsimtus izturējušiem paņēmieniem, vēstīs BBFactory.

Pūcesspieģelību noskaņu palīdzēs radīt Tils un Pūce, un tieši viņi iepazīstinās pilsētas viesus ar mūku futbolu un kauliņu spēli, apbrīnos pils cēlos sargus – bruņiniekus no Comturia Wynda un suminās ceļojošos muzikantus Obscurus Orbis.

Pasaulē joprojām netrūkst noslēpumu, jo vai gan citādi Tils un Pūce viens otram jautātu - kā tas nākas, ka pērn dobē tika iestādītas baltas tulpes, bet šogad izaugušas sarkandzeltenas? Vai – ko darīt, ja pat pils apsargus neuztrauc tas, ka Grāvja pusē neviens nepļauj zāli, un kam jānomaina lāpas, ja tās vairs nedeg? Viduslaiku pilsētiņas mistērijās varēs izveidot arī savu personīgo noslēpumaino zvēru leksikonu jeb bestiāriju un drošības labad piespraust kādu sargājošu pīlādžogu pušķi pret ļaunu aci, jo, kas zina, kurā brīdī muļķība kļūst bīstama?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: