«Šogad veiksmīgi darbojas visas trīs prāmju līnijas, kas savieno Ventspili ar Zviedriju, Vāciju un Krieviju, nodrošinot regulāru satiksmi,» uzsver Ventspils brīvostas valdes loceklis Didzis Ošenieks.

Visi prāmju satiksmes virzieni šogad sevi attaisnojuši, par ko liecina arī 7 mēnešu rezultāti. Īpaši populārs kļuvis savienojums Ventspils–Nīneshamna, kur kopš gada sākuma pārvadāto pasažieru un vieglo automašīnu skaits trīskāršojies salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

 

Pilsēta to izjūt pēc pieaugošā tūristu skaita viesnīcās un treileru daudzumu Piejūras kempingā, jo īpaši pilsētas svētku pasākumu laikā. Šogad pirmo reizi neilgi pirms Pilsētas svētkiem kempingā nebija iespējams uzņemt visus interesentus – nebija pat brīvu telšu un treileru vietu, neskatoties uz to, ka šogad kempinga teritorija ir paplašināta par 2 hektāriem. Pie mums atbraukušajiem tūristiem piedāvājām citas viesnīcas un naktsmītnes.

 

Prāmju satiksmes attīstība sniedz labu ekonomisko atspērienu pilsētas tautsaimniecībai kopumā, toskait tūrisma nozarei. Treileru un prāmju tūristu pieplūdums nodrošina papildu darbu un ienākumus degvielas uzpildes stacijām, pilsētas viesnīcām, kafejnīcām un citiem apkalpošanas jomas uzņēmumiem. Tās ir arī darba vietas pašā Prāmju terminālī. Pilsētas un ostas vadība cerīgi raugās nākotnē, toskait uz sezonas prāmju satiksmes attīstību starp Ventspili, Gotlandi un Sāremā.

 

Vēl viens svarīgs prāmju satiksmes veiksmīgas attīstības aspekts ir ostas kravu apgrozījuma pieaugums, kas veicina termināļu darbību un jaunu darba vietu izveidi ostas uzņēmumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: