Tuvākajās dienās Latvijā būs mākoņains laiks un bieži līs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozes.

Virs Skandināvijas saglabāsies zema spiediena apgabals ar daudziem centriem. Tā ieplakas ar frontēm šķērsos Latvijas teritoriju, atnesot līdzi mākoņu un nokrišņu zonas, līdz ar to Latvijā pārsvarā gaidāms mākoņains laiks un bieži līs.

Nedēļas sākumā vietām līs stipri, atsevišķos rajonos ducinās pērkons. Nedēļas nogalē uz Latviju virzīsies augsta spiediena apgabals un nokrišņi mitēsies. Starp mākoņiem uzspīdēs arī saule.

Valdošie vēji būs lēni līdz mēreni un pūtīs no rietumiem, nedēļas nogalē iegriezīsies no ziemeļrietumiem, veicinot vēsākas gaisa masas ieplūdi. Līdz ar to gaisa temperatūra gaidāma no plus 19 līdz plus 23 nedēļas sākumā, bet piektdien tā noslīdēs no plus 14 līdz plus 19 grādiem. Naktī, debesīm skaidrojoties, dažviet temperatūra pazemināsies līdz plus 8 līdz plus 9 grādiem.

Brīvdienās, attīstoties anticiklonam virs Latvijas, vējš iegriezīsies no dienvidu puses un gaisa temperatūra paaugstināsies no plus 20 līdz plus 23 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: