Bijušais Valsts policijas (VP) Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons, kurš pavasarī, paužot vilšanos VP notiekošajos procesos, aizgāja no darba policijā, kopš jūlija sākuma stažējas prokurora amatā Rīgas pilsētas prokuratūrā.

Vilemsons izturējis konkursu, lai kļūtu par prokurora amata kandidātu. Pēc stažēšanās perioda, kas ilgs ne vairāk kā pusgadu, viņam vēl būs jākārto gala pārbaudījums. Konkurss bijis vērā ņemams - uz dažām amata vietām kandidējuši vairāk kā 70 cilvēki.

"Esmu apmierināts, ka varu strādāt tādā struktūrā, kura ir sakārtota un kur nav nemitīgu pārmaiņu," sacīja Vilemsons. Atšķirībā no policijas, kur bijusi jūtama diezgan liela bezcerība un nav bijis skaidrības par nākotni, prokuratūrā esot daudz lielāka stabilitātes sajūta. "Ne jau velti konkurss bija tik liels," atzina Vilemsons.

"Katrā gadījumā šīs pārmaiņas savā dzīvē vērtēju pozitīvi. Ļoti augstu vērtēju darba pieredzi policijā, tādu pieredzi es nebūtu nekur citur ieguvis. Tā atvieglo darbu prokuratūrā, jo es pārzinu policijas struktūru," sacīja Vilemsons.

VP vadībai būtu jāpieņem radikāli lēmumi, lai situāciju policijā uzlabotu, akcentēja bijušais Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks. "Lai piesaistītu jaunus darbiniekus un noturētu esošos, primārais ir atalgojums," sacīja Vilemsons, piebilstot, ka šis jautājums jārisina radikāli - ar piemaksām vien nekas nebūšot līdzēts.

Jau ziņots, ka Vilemsons šā gada pavasarī pameta darbu policijā, paužot vilšanos procesos, kas pašlaik notiek VP. "Es neredzu perspektīvas tam, kas notiek policijā, viss ir uz sabrukuma robežas, sevišķi pēc reģionālās reformas," iepriekš sacīja Vilemsons. Viņš atklāja, ka darbu turpina pamest liels skaits policistu, kuri ar niecīgo atalgojumu nespēj nodrošināt sevi un savu ģimeni.

Arī bijušais VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieks Gints Mežiņš pēc 15 gadu darba policijā šī gada martā nolēma atvaļināties no dienesta Iekšlietu ministrijā (IeM) un sākt stažēšanos Kuldīgas prokuratūrā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: