Ventspils Jaunrades nams saņēmis jaunu aprīkojumu robotikas pulciņam un kino – video klubam.

Apskati fotogrāfijas!

Robotikas pulciņš papildinājies ar divdesmit LEGO Mindstorm NXT 2.0 robotu komplektiem. Šie ir visjaunākie un vismodernākie komplekti gan tehnisko iespēju, gan programmatūras ziņā. Katrs iesācējs jau pirmās pusstundas laikā var izveidot un saprogrammēt savu pirmo robotu. Komplektā iekļautas 612 detaļas, starp tām - trīs programmējami motori, ultraskaņas sensors, divi skārienjutīgie sensori. Būtiskākais jaunums šajā komplektā ir krāsu sensors. Tas jūt gaismu un izšķir krāsas.

Kompaktdiskā pieejamas instrukcijas, kā izveidot četrus dažādus robotus. Robota „smadzenes” veido 32 bitu ARM7 mikroprocesors, kurš atbalsta arī Bluetooth bezvadu komunikāciju standartu. Tas nozīmē, ka izveidoto robotu varēs vadīt ne tikai ar datora palīdzību, bet arī no sava mobilā telefona.

Savukārt, kino – video klubs saņēmis profesionālu videokameru Sony HVR-Z5E. Komplektācijā iekļauti arī moderni un ērti lietojami gaismotāji. Kamera ļauj vienlaicīgi veikt ierakstu gan videolentē, gan atmiņas kartē, tai iespējama ātra 20x optiskā tālummaiņa, pēc jaunākajām tehnoloģijām izstrādātais gaismas sensors nodrošina iespēju filmēt arī vājā apgaismojumā. Daudzās kameras papildus funkcijas ļauj jebkuros apstākļos iegūt kvalitatīvu video un audio ierakstu.

Aizvadītajā mācību gadā kino-video klubā darbojās 14 jaunieši, bet robotikā – 15.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: