Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jūrā noslīkst jauns puika

Vāja peldēt prasme, izskalota bedre, pazemes straumes un duļķains ūdens – tik nelabvēlīgs bija apstākļu kopums, kas traģiski aprāva 13 gadu veca zēna dzīvi.

Liek pamatus vēja parkam

No daudziem jaunajiem Ventspils novadā iecerētajiem vēja elektrostaciju projektiem līdz reālai būvniecībai pagaidām nonācis viens.

2.lpp. Viedoklis: «Lipīgā vienaldzība», Nataļja Malašonoka, Ventspils Augstskolas lektore, tulkotāja

«Starp vidējās paaudzes pārstāvjiem ir tādi, kuriem raksturīga pilnīga vienaldzība pret apkārt notiekošo.»

3.lpp.

Kondicionieri veicina plaušu karsoņus

Tāpat kā pagājušajā nedēļā, arī šonedēļ sinoptiķi sola biežas lietusgāzes un pērkona negaisus, kā arī karstu un sutīgu laiku. Ārsti norāda, ka cilvēki biežāk slimo ar plaušu karsoni, ko iegūst no caurvēja, kondicionieru darbības rezultātā, kā arī pārāk ilgi uzturoties ūdenī.

Lielirbes baznīcai arī citi gribētāji

Kamēr Ventspils muzejs nopietni strādā, lai līdz gada beigām uz Piejūras Brīvdabas muzeju pārvestu Latvijas Baptistu draudžu savienības dāvinājumu – Lielirbes baznīcu, savākti 34 paraksti ar ierosinājumu vēsturisko ēku atstāt turpat Lielirbē.

4.lpp. Darbs un nauda

Vasarā baro sezonas darbi

No aprīļa bezdarba līmenis Ventspilī tāpat kā citviet Latvijā samazinās. Šis gads nav izņēmums – uzņēmumi uz meklē sezonas strādniekus – celtniecībā, mežizstrādē, sabiedriskās ēdināšanas sfērā. Ventspilniekus vervē arī daži Rīgas uzņēmumi.

5.lpp. Sports

Airētājiem sekmīgs valsts čempionāts

Mūsu pilsētas labākie airētāji ar lieliskiem panākumiem startējuši Latvijas Republikas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā – viņi izcīnījuši 19 godalgas.

Skrējēji sacentās naktī

Ventspilī pirmo reizi notika Paulig nakts skrējiens, kas debijas reizē bija pulcējis gandrīz 250 skrējēju trīs dažādu garumu distancēs.

6.lpp. Intervija: Teātris, kas liek domāt

Gatis Gāga ir aktieris, režisors un augļkopis. Iestudējis pāris izrāžu, tagad Gatis ir Jaunā Rīgas teātra aktieris, bet drošības spilvens un rūpals vecumdienām viņam ir dzimtajā Ugāles pagastā iekoptais ābeļdārzs.

7.lpp. Brīvbrīdim

Iz pagājības

1936. gads. Motorlaivas Spēkonis pazušana Ventspilī modinājusi dzīvu interesi. Dažs labs zvejnieks jau skumjās noliecis galvu.

Recepte: Mūziķa IGO AUKSTĀ ZUPA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: