Daļā pilsētas pirmdien ap plkst. 17 bija pārtraukta elektrības padeve. Bez strāvas bija virkne veikalu, Valsts policijas Ventspils iecirknis, laikraksts "Ventas Balss", pilsētas dome u.c.

Elektrības nebija pilsētas centrā Kuldīgas, Saules, Poruka, Jūras, Ostas ielā, Lielajā prospektā u.c.

Ap plkst. 17.45 strāvas padeve daudzviet  jau bija atjaunota.

Latvenergo pārstāvjiem šobrīd nav precīzi skaidrs avārijas iemesls, tas tiek noskaidrots.

Kā pastāstīja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļā, elektrība domē pazudusi ap plkst. 17 un tikusi atjaunota apmēram pēc 45 minūtēm. Taču strāvas pārrāvuma dēļ domes datortīkla darbība bija traucēta arī pēc tam.

Latvenergo informējis Ventspils domi, ka problēmas ar elektrību pilsētā tikšot atrisinātas līdz plkst. 19.

Kā novēroja ventasbalss.lv, pēc plkst. 17 pilsētas centrā veikalu skatlogi bija tumši un nedarbojās arī luksofori.

Iespējams, elektrības padeves traucējumi bijuši arī Pārventā, jo par to ziņo kāds komentētājs portālā ventasbalss.ru. Taču strāvas padeves traucējumus nav izjutuši tādi uzņēmumi kā Ventamonjaks un Bio-Venta, apliecināja AS Ventamonjaks prezidents Arnis Janvars.

Kā novēroja ventasbalss.lv, ap plkst. 19.50 uz īsu brīdi pilsētas centrā atkal pazuda elektrība.

AS "Latvenergo" skaidro, ka 18. jūlijā Ventspils centrā no plkst. 17.05 līdz 17.22 un no plkst.19.46 līdz 19.57 bija īslaicīgi elektroenerģijas piegādes traucējumi 10 040 klientiem. Tie bija saistīti ar iekārtu atslēgšanos AS „Latvijas elektriskie tīkli” apakšstacijā „Venta”, kas nodrošina elektroapgādi Ventspils pilsētas Centra, Jaupilsētas, Ostgala un Gāliņciema rajonos.

Šajā apakšstacijā Latvijas elektriskie tīkli veica periodisko plānoto pārbaudi. Pārbaudes laikā tika identificēts pastāvošs defekts elektroiekārtas aizsardzības ķēdēs. Mēģinājums novērst šo defektu bija nesekmīgs, tas izraisīja aizsardzības kļūdainu darbību un tika atslēgta darbā esoša iekārta, kas tālāk ķēdes reakcijā pārtrauca elektroenerģijas piegādi AS „Latvenergo” klientiem.

„Elektroiekārtu periodiskās pārbaudes Latvijas elektriskie tīkli veic regulāri, lai identificētu slēptos defektus un nodrošinātu pareizu to ekspluatāciju. Organizējot pārbaudes, tiek veikti tehniski pasākumi, kuru mērķis ir nodrošināt klientu netraucētu elektroapgādi ar elektroenerģiju. Diemžēl, atsevišķi iekārtu defekti parādās tikai pārbaudes vai ieregulēšanas laikā un var izsaukt kļūdainu aizsardzības darbību, ” saka Imants Zviedris, AS „Latvijas elektriskie tīkli” valdes priekšsēdētājs.

AS „Latvijas elektriskie tīkli” ir AS „Latvenergo” meitassabiedrība, un tās īpašumā ir pārvades tīkls, t.i. 330 kV un 110 kV elektrolīnijas un apakšstacijas un sadales punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: