Arvien vairāk cilvēku par pārvietošanās līdzekli izvēlas velosipēdu. Tomēr atsevišķi riteņbraucēji sūkstās, ka viņiem ir pārāk daudz noteikumu un ierobežojumu.

Tostarp diskusijas izvēršas par policijas pārlieki lielo uzmanības pievēršanu iedzērušu velosipēdistu tvarstīšanai. Jāatgādina, ka vēl pirms pāris gadiem par braukšanu dzērumā ar divriteni atbildība neiestājās. Jāņu naktī Latvijā aizturēti 17 autovadītāji un 66 velosipēdisti.

 

Ventspils pusē šī proporcija nav tik izteikta. Ventspils iecirkņa Ceļu policijas vecākais inspektors Gatis Putniņš informē, ka reida laikā no 22. līdz 27. jūnijam Ventspilī un novadā pieķerti trīs dzēruši autovadītāji un trīs velosipēdisti.

 

Ventspilnieks Edmunds, kurš savu uzvārdu atklāt nevēlējās, domā, ka policisti iedzērušos velobraucējus ķer pārāk intensīvi. Viņš norāda, ka salīdzināt dzērušu autovadītāju ar velosipēdistu ir neadekvāti.

 

Autovadītājs var braukt ar ātrumu 100 kilometri stundā un doties tālāku ceļa gabalu. Tikmēr riteņbraucējam ātrums ir niecīgs un arī nekur tālu viņš parasti nebrauc. «Piemēram, no rīta uz paģirām liekas, ka pie auto stūres sēsties nav droši, tādēļ cilvēks izvēlas braukt ar velosipēdu. Tādus vajadzētu likt mierā. Es nerunāju par galīgi piedzērušiem velosipēdistiem, kas vandās pa ceļu un vispār nesaprot, kur viņi atrodas,» saka Edmunds.

 

Vairāk lasiet otrdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: