Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubatora saime jūlijā papildināsies ar trīs jauniem uzņēmumiem.

Ambiciozākie plāni ir uzņēmumam SIA EuroLCDs, kas līdz 2012.gada vasarai plāno uzcelt trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcu. EuroLCDs dibinātāji ir firma SIA Macro Rīga, zviedru uzņēmēja Oke Hornela uzņēmums Hornell Teknikinvest AB, zviedru LC Tec Holding AB un investīciju fonds Baltcap.

 

Kā informē VATP valdes priekšsēdētājs I. Eglājs, galvenā sadarbība starp VATP unEuroLCDs būs jaunās ražotnes infrastruktūras projektēšanā, jo šķidro kristālu displeju moduļu ražošanai ir nepieciešama specifiska infrastruktūra, tajā skaitā ISO 7 klasesCleanroom, kur ražošanas līniju izvietot. Plānots, ka jaunā ražotne atradīsies Tehnoloģiju parka teritorijā. Līdz atsevišķas ražotnes izveidei, EuroLCDs sākotnējā inženieru komanda strādās ar 3D tehnoloģijas produktu dizainu un prototipēšanu, izmantojot VATP esošās laboratorijas telpas.

 

Savukārt jaundibinātais uzņēmums – SIA Apps and Soft plāno darboties grafiskā dizaina jomā, izstrādājot dizainu un saturu mobilajām aplikācijām. Apps and Soft vadītājs ir Dānijas uzņēmējs Mihaels Milenfelds, kas šajā biznesa nišā darbojas jau vairākus gadus, nodrošinot pakalpojumus vairākām atpazīstamām preču zīmēm, piemēram,Heineken un GN Netcom.

 

Trešais VATP Biznesa inkubatora jaunpienācējs ir SIA ParkIT, kas plāno darboties dažādu izstrādājumu ražošanā no nerūsējošā tērauda. Uzņēmuma dibinātāji Oļegs Ožinskis un Pjotrs Homjaks jau ir izstrādājuši stāvvietu aprīkojuma pirmos prototipus un tuvākajā laikā plānots uzsākt produkta realizāciju.

 

Visiem Biznesa inkubatora uzņēmumiem ir pieejams plašs pakalpojumu klāsts, kas ļauj nodrošināt uzņēmuma straujāku un veiksmīgu attīstību– telpas, biroja aprīkojums, sekretariāta pakalpojumi, kā arī iespēja pieteikties uz valsts finansiālu atbalstu konsultatīvajiem pakalpojumiem līdz pat 85% apmērā.

 

VATP Biznesa inkubatorā šobrīd atrodas 46 uzņēmumi un līdz gada beigām plānots sniegt atbalstu vēl vismaz 9 uzņēmumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: