Pirms vairāk nekā gada sporta sabiedrību satricināja skandāls, kurā bija iesaistīts futbola kluba Ventspils direktors Sergejs Barkovskis. Izspiešanas lietā par cietušajiem atzīti četri futbolisti. Šobrīd notiek tiesas process. Presē saistībā ar šo lietu izskan dažādas spekulācijas. Tādēļ skaidrojumus lūdzām kluba prezidentam JURIJAM BESPALOVAM.

Ko varat teikt par Sergeju Barkovski? Vai bijāt apmierināts ar viņa darbu?

– Sergejs atnāca uz klubu strādāt par menedžeri ap 2000. gadu. Viņš bija aktīvs, profesionāls darbinieks, tādēļ es rekomendēju valdei iecelt viņu par direktoru. Šajā laikā klubs guva lielus panākumus. Tas pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē (un, iespējams, arī pēdējo) iekļuva Eirolīgas grupu turnīrā. Kaut arī, ja zvaigznes debesīs sastāsies pareizi un būs finansējums, tad FK Ventspils plānveidīgi gatavosies, lai atkārtotu šo panākumu. Tāpat arī trīs reizes pēc kārtas kļuvām par Latvijas čempioniem un četras reizes izcīnījām Latvijas kausu. Kluba panākumi, protams, nav tikai direktora nopelns, tas ir arī trenera, spēlētāju un mans ieguldījums. Esmu ļoti aizņemts darbā vairākās kompānijās, lai nopelnītu naudu kluba uzturēšanai. Tā vadīšanai mans laiks ir ierobežots, tādēļ es pilnvaroju Barkovski kārtot visus darījumus. Man nebija iemesla apšaubīt viņa kompetenci.

Kā jūs uztverat apsūdzības?

– Psiholoģiski, protams, tas viss mani ietekmē. Taču es neesmu no tiem, kas visu avīzē rakstīto pieņem par tīru patiesību. Man vajag faktus un tiesas spriedumu, lai varētu objektīvi izsecināt, kas tur patiesībā noticis.

 

Interviju pilnībā lasiet otrdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: