Jūlijā tiks sākta Ventspils brīvostas termināļu pievadceļu rekonstrukcija, informē Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Šogad tiks rekonstruēta J.Poruka iela, Saules iela no Krustkalna ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai un Tērauda iela no Dīķu ielas līdz Sārnates ielai, kā arī tiks paplašināti tranzītielu krustojumi - Durbes un Brīvības ielu krustojums un un Latgales un Brīvības ielas krustojums.

Darbus plānots sākt 1.jūlijā ar Saules ielas rekonstrukciju. Būvdarbus šajā posmā plānots pabeigt līdz 15.oktobrim. Konkursā par darbu veikšanu šajā posmā uzvarēja SIA "VIA". J.Poruka ielas rekonstrukcija un tranzītielu krustojumu paplašināšana sāksies augusta sākumā un noslēgsies septembra beigās. Šos darbus veiks SIA "Ostas celtnieks".

Tērauda ielas būvniecību posmā no Dīķu ielas līdz Sārnates ielai plānots sākt septembra sākumā un noslēgt nākamā gada augustā. Šos būvdarbus veiks SIA "Variants".

2011.gadā plānoto būvdarbu līgumu summa kopā veido 2,26 miljonus latu.

Pagājušajā gadā Ventspils brīvostas pārvalde sāka projekta "Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" īstenošanu. Projekts paredz gandrīz 30 objektu - ostas un tās industriālās teritorijas pievedceļu - rekonstrukciju un būvniecību, kā arī atsevišķu ostas teritoriju sakārtošanu.

Projekta, ko pilnībā paredzēts realizēt līdz 2014.gadam, kopējās plānotās izmaksas ir 19,88 miljoni latu, no kuriem 85% ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: