Ventspils Digitālajā centrā izsniegtas pirmās apliecības jaunāko klašu skolēniem par piedalīšanos 2011.gada vasaras digitālās apmācībās.

Pēc veiktās aptaujas rezultātiem noskaidrojām, ka nodarbību dalībnieki labprāt piedalītos šādās apmācībās arī turpmāk. Vislielākā atsaucība un interese bērniem saistījās ar digitālā foto un video apstrādi, robotiņu konstruēšanu. Tikpat neaizmirstama bija prezentācijas sagatavošana un demonstrācija par izvēlēto tēmu – par iemīļotu mājdzīvnieku, par dabas objektu, par interesantu piedzīvojumu. Atbildot uz jautājumu, ko turpmāk gribētu iemācīties, strādājot ar datoru, vairākums minēja, ka būtu svarīgi apgūt datorlietošanas pamatus un zīmēšanu.

Nu jau otro gadu skolēni ar interesi piedalījušies vasaras digitālās apmācībās Ventspils Digitālajā centrā, kuru mērķis ir dot iespēju bērniem uzzināt kaut ko jaunu, izmēģināt un pielietot jauniegūtās zināšanas darbā ar datoru. Četru nodarbību laikā katram dalībniekam ir iespēja iesaistīties savam vecumam piemērotās aktivitātēs, pielietojot jaunās tehnoloģijas – sacensties komandu spēlēs, izmantojot interaktīvo tāfeli, savstarpēji sazināties sociālajos tīklos un iepazīties ar drošības pasākumiem darbā ar internetu, zīmēt, strādāt ar digitālajiem attēliem vai videoklipiem, konstruēt un darboties ar robotiņiem u.c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: