Šodien ap puspieciem pēcpusdienā negadījums noticis uz uzņēmumā Ventamonjaks – gaidot kuģi, kuru bija nepieciešams uzpildīt, nav izturējusi papildus caurule, pa kuru izplūdis amonjaks.

Apskaties video!

Uzņēmumā paskaidroja, ka izspiesta caurules blīve, tāpēc arī sākusies noplūde, bet tā ātri ierobežota. Iespējams, blīve nav izturējusi lielo gaisa temperatūru svārstību dēļ.

Patlaban notiek noplūdes seku likvidēšana - tiek veikti dzesēšanas darbi un amonjaka koncentrācijas mērījumi. Saskaņā ar jaunāko informāciju amonjaka smaka tuvākajā apkārtnē nav jūtama, un mērījumu dati liecina, ka vides piesārņojums nav bīstams.

Pēc pulkstens sešiem Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandieris Andris Šulcs no notikuma vietas vēstīja, ka amonjaks no bojātās caurules turpina izplūst, taču tagad viss tiekot savākts. Aiztaisīt bojāto cauruli traucējot tehnoloģiskas dabas problēma – uz vietas neesot pieejamas attiecīgas rezerves detaļas. Taču būdams salīdzinoši netālu no avārijas vietas, A. Šulcs nebija gāzmaskā, bīstamība vairs nebija liela.

Tuvākajā laikā sistēmā tiks samazināts spiediens, lai varētu turpināt plīsušās caurules remontdarbus.

Interesanti, ka vakardien daudzi ventspilnieki savā pastkastēs saņēma informatīvos materiālus par to, kā rīkoties ķīmiskās avārijas gadījumā. Uzņēmumā skaidro, kā ir tikai sakritība.

Par notikumiem Ventamonjakā lasiet arī rītdienas laikrasktā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: