Ar kriminālpantu un nonākšanu tiesas zālē beigusies ālēšanās kādam ventspilniekam, kas dzērumā nodarījis miesas bojājumus vairākiem saviem kaimiņiem.

Apsūdzētais, 38-gadīgais Ainārs, pirms pāris mēnešiem ārdījies kādas Pērkoņu ielas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā. Saskaņā ar apsūdzībām Ainārs, savas personīgās intereses stādot augstāk par mājas iedzīvotāju interesēm, septiņos no rīta, būdams stiprā alkohola reibumā, traucējis iedzīvotāju mieru, kā arī nodarījis mazākus vai lielākus miesas bojājumus divām sievietēm un vienam vīrietim – saviem kaimiņiem.

 

Kaimiņam Valērijam Ainārs sitis ar dūri pa seju, vēlāk arī spēris. Kaimiņienei, kas izskrējusi kāpņu telpā, viņš bez iemesla sviedis ar norautām pastkastēm, trāpot pa roku. Bet kādai citai bēgošai kaimiņienei – Svetai – viņš iemetis ar bruģakmens ķieģeli pa galvu, nodarot viņai smagus miesas bojājumus. Turklāt Ainārs esot draudējis Svetu nogalināt. Apsūdzētais gan tiesas zālē izvirzīja pretenzijas, ka šādus draudus viņš neesot izteicis. Visām pārējām apsūdzībām Ainārs piekrita, tai skaitā arī cietušās sievietes prasībai piedzīt no viņa piecu latu materiālo kompensāciju. Šādu naudu viņa iztērējusi šuvju uzlikšanai.

 

Kā tiesā liecināja divas kaimiņienes, toskait Zinaīda, kas cieta no mestajām pastkastēm, viņas esot pārsteigtas par Aināra ālēšanos, jo parasti vīrietis ir ļoti mierīgs un nosvērts. Skaidrā prātā – normāls cilvēks. Savukārt Sveta un Valērijs dzer, skandalējas un kaujas regulāri. Savulaik pat esot bijusi vicināšanās ar nažiem, kas beigusies ar durtiem savainojumiem, pēc tiesas sēdes Ventas Balsij atklāja viena no kaimiņienēm. Iespējams, Ainārs bijis ļoti aizkaitināts un apvainots.

 

Taču noskaidrot šīs ālēšanās iemeslus tiesai pagaidām nav izdevies, jo uz sēdi nebija ieradusies ne par cietušo atzītā Sveta, ne arī konflikta līdzdalībnieks, mazāk cietušais Valērijs. Tā kā viņi uz tiesu neieradās bez attaisnojoša iemesla, tiesnesis nolēma, ka uz nākamo tiesas sēdi viņi jāatgādā piespiedu kārtā. Lietas izskatīšanas turpinājums paredzēts jūlija vidū.

 

Aināram inkriminētais pants par huligānismu ar miesas bojājumu nodarīšanu paredz sodu ar brīvības atņemšanu līdz pat septiņiem gadiem un policijas kontroli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: