Zem spožajām ziemeļu saules debesīm nedēļas nogalē Livonijas ordeņa pilī bija pulcējušies bruņinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai sacenstos dažādās cīņu prasmēs un demonstrētu savu cīņas sparu arī citiem.

Apskati fotogrāfijas!

 

Turnīrā Lilium Vindaviensis notiek sacensības dažādās nominācijās ar daudzveidīgiem ieročiem, kas šo Ventspils turnīru padara atšķirīgu no citviet notiekošajiem, piemēram, tās ir cīņas ar koka pusotrrokas zobenu, alšpīsu un pat koka dunci.

Pils pagalmu pilda arī amatnieki, kuru darbnīcās var gan nopirkt viņu darinājumus, gan paši apmeklētāji radīt kādas viduslaikiem raksturīgas lietas, piemēram, pie podnieka uzvirpot savu podiņu vai pie ādmiņa uzdarināt savu kabatas nazīša maku. Visu turnīra laiku solījusies muzicēt viduslaiku mūzikas grupa Obscurus Orbis, kopa „Vēsturiski aktīvs” rūpējas par dienišķo maizi, kas cepta pēc 14.-15.gs. receptēm un Livonijas ordeņa pils iemītnieki par tikpat nepieciešamo stipruma zupu pasākuma apmeklētājiem.

Pils terasi jau no piektdienas rotā lielziedu īrisi no Aigas Felš-Milbergas kolekcijas, atgādinot savu senāko nosaukumu- zobenlilija un saikni ar turnīra nosaukumu Lilium Vindaviensis (Ventas Lilija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: