Ventspils Jaunrades nama galda hokejists Viesturs Lapiņš devies uz pasaules čempionātu, kas šīs nedēļas nogalē risināsies Somijā, Turku.

Pasaules čempionātā Viesturs Lapiņš pārstāvēs Latvijas izlasi junioru grupā. Šīs sezonas laikā mūsu pilsētas jaunais galda hokejists ir ievērojami progresējis, tāpēc kādu nelielu pārsteigumu no viņa varam gaidīt arī Somijā. Jāpiebilst, ka Ventspils Jaunrades nama galda hokeja klubs 330 klubu konkurencē pasaules reitingā ieņem 43. vietu. Labāko trijniekā spējis ielauzties Inčukalna galda hokeja klubs, bet Skrundas komanda ieņem 11. vietu.

Galda hokeja sezona pie mums noslēgusies ar Ventspils atklāto čempionātu Open (spēcīgākajā) nominācijā. Sacensībās pavisam piedalījās 23 spēlētāji no Ventspils, Inčukalna, Skrundas un Jēkabpils.

Mačs sākās ar grupu turnīru, kurā visi dalībnieki izspēlēja apļa turnīru, pēc kura astoņi labākie turpināja sacensības ceturtdaļfinālā. Uzvaru grupā izcīnīja mūsu juniors Elvijs Siliņš. Uzreiz aiz labāko astotnieka palika viens no mūsu titulētākajiem spēlētājiem Aleksandrs Žernovojs, kam līdz iekļūšanai ceturtdaļfinālā pietrūka tikai viens punkta. Jāatzīmē, ka Žernovojs bija viens no šo sacensību galvenajiem organizatoriem, tāpēc var saprast šādu iznākumu.

Ceturtdaļfinālā bez jau minētā Siliņa iekļuva vēl divi mūsu pilsētas sportisti: Edžus Kaņeps un Viesturs Lapiņš. Diemžēl jau šajā turnīra fāzē savā starpā tikties nācās diviem mūsu galda hokejistiem – Siliņam un Lapiņam. Šajā duelī ar 3:0 (4:3; 5:1; 4:1) pārāks bija Siliņš, tādi iekļūstot turnīra pusfinālā, bet Lapiņam noslēgumā astotā vieta. Citā ceturtdaļfinālā Edžus Kaņeps sīvā cīņā atzina Valta Smagara pārākumu. Jāpiebilst, ka divās spēlēs Kaņeps piekāpās tikai papildlaikā. Pusfināla cīņās Siliņš veiksmīgi turpināja iesākto un trīs spēlēs ar 2:1; 1:0 un 3:2 pieveica Artjomu Zaharovu, līdz ar to kvalificējoties finālam.

Finālā līdz četrām uzvarām Siliņš tikās ar Inčukalna pārstāvi Sandi Kalniņu. Pirmajā spēlē pārāks izrādījās mūsu spēlētājs, bet tikpat sekmīgs turpinājums nesekoja – četri zaudējumi pēc kārtas –, kā rezultātā godam izcīnīta sudraba godalga. Jāatzīmē, ka Kalniņš par Ventspils atklātās Open nominācijas čempionu kļuva jau trešo gadu pēc kārtas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: