Šīs nedēļas nogalē divas dienas risināsies nu jau tradicionālais Piedzīvojumu parka pusmarots – vakar uz starta izgāja bērni, bet šodien pilsētas ielās dosies 21 un 5 kilometru skrējēji un nūjotāji.

Šodien distancēs dosies vairāk nekā tūkstotis skrējēju, kā arī nūjotāji. Pusmaratona distance ir 21,0975 km, savukārt satelītskrējiena dalībnieki un nūjotāji veiks 5,3 km. Pusmaratona trase ir sertificēta, un to veido četri apļi pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ.

 

Dalību sacensībās šobrīd ir pieteicis Latvijas rekordists pusmaratonā Valērijs Žolnerovičs, kā arī Lietuvas ātrākie pusmaratona skrējēji un skrējējas.

 

Skrējiena laikā trases malās, lai rūpētos par skrējēju un līdzjutēji labsajūtu, iekārtotas piecas „oāzes”, kur iespējams vērot aerobikas priekšnesumus, klausīties pūtēju orķestri u.c. Skrējiena finišā dalībnieki saņems uzkodas un dzērienus, kā arī piemiņas medaļu.

 

Uz pasākumu laipni aicināti ir arī līdzjutēji, jo arī viņiem būs iespēja savā īpašumā iegūt dažādas pārsteiguma balvas. Atgādinām, ka pagājušā gadā trasē devās 756 dalībnieki, līdz ar to varam pilnīgi droši paziņot, ka dalībnieku šogad būs vairāk nekā pirmajā pusmaratonā.

Pirmajā dienā bērnu skrējienam dalību pieteikuši aptuveni 200 skrējēji, kuri sacentīsies 300m, 1000m un 2100m stafešu distancēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: