Latvijas Olimpiskās komitejas četru turnīru sacensībās teikvondo Ventspils kluba Favorīts jaunieši kopvērtējumā izcīnījuši augsto otro vietu.

«Tas ir vēl nebijis panākums, tā mums ir liela uzvara,» priecājas teikvondo treneris Igors Likovs. Visos četros posmos kopā startēja 20 komandas no Ukrainas (2), Baltkrievijas (4), Igaunijas (2), Krievijas (2), Lietuvas (5) un Latvijas (5).

Protams, daļa no šīm komandām nestartēja visos posmos, bet tas nemazina mūsu sportistu veikumu. Par sacensību uzvarētājiem kļuva Daugavpils sportisti, bet bronzas medaļu ieguva Vitebskas (Baltkrievija) sportisti. Individuāli labākos rezultātus no ventspilniekiem uzrādīja Vitālijs Draguns un Daniels Likovs. Kopvērtējumā Draguns izcīnīja pirmo vietu junioru grupā, bet Likovs palika trešais starp bērniem. Pateicoties izcilajam sniegumam, Draguns izcīnīja arī vietu Latvijas izlases sastāvā startam Eiropas čempionātā junioriem, kas no 6. oktobra risināsies Kiprā.

Pēdējā, ceturtā, posma sacensībās Rīgā visās vecuma un svara grupās kopā startēja aptuveni 100 sportistu. Favorītateikvondistiem izdevās izcīnīt 12 medaļas, no kurām trīs bija zelta, piecas sudraba un četras bronzas. Nepārspēti savās grupās palika Grigorijs Grigorjevs, Vitālijs Draguns un Aleksandrs Haņins, kurš arī tika iekļauts valsts izlases sastāvā startam Eiropas kadetu čempionātā, kas no 2. līdz 7. jūlijam risināsies Gruzijā. Sudraba godalgas ieguva Andrejs Lukšins, Ņikita Junackis, Pāvels Bogdanovs, Daniels Likovs un Maikls Klapins. Jāatzīmē, ka Daniels Likovs 64 dalībnieku konkurencē ieguva arī otro vietu sitienos uz spēku. Pie bronzas medaļām tika Bogdans Zagoraļko, Vladimirs Tihonovs, Ņikita Pivinskis un Nikolajs Gusevs.

Vēl viena Favorīta audzēkne – Jūlija Kuzmina (attēlā) –, kas jau gadu dzīvo un trenējas Šveicē, izcīnījusi otro vietu sacensībās Lozannā. Kuzmina vispirms pieveica pretinieces no Francijas un Šveices, bet finālā piekāpās Itālijas sportistei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: