Vācijas dienesti veic pārbaudes sēklu diedzēšanas uzņēmumā valsts ziemeļos, kas varētu būt vainīgs enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas izraisītās infekcijas uzliesmojumā Eiropā.

No EHEC izraisītas saslimšanas Eiropā miruši jau 22 cilvēki, bet aptuveni 2000 saslimuši.

Vācijas Lejassaksijas federālās zemes lauksaimniecības ministrs Gerts Lindermans svētdien paziņoja, ka atklāta saistība starp visiem galvenajiem slimības uzliesmojumiem ar mazu lauksaimniecības uzņēmumu, kas audzē dažāda veida dīgstus.

"Mums ir drošas pazīmes, ka visticamākais infekcijas avots ir kāda lauksaimniecība Ilcenes reģionā, bet mums vispirms ir jāsagaida laboratorijas pārbaužu rezultāti," Vācijas federālais veselības aprūpes ministrs Daniels Bārs.

Sākotnējās analīzes saimniecības audzētajos dīgstos uzrādījušas EHEC baktēriju klātbūtni, sacīja Lindermans.

Saimniecībā tiek audzēti dažādi dīgsti, tostarp lucernas, Adzuki pupiņu, lēcu un sierāboliņa asni. Daļu no sēklām audzētava importējusi no ārvalstīm.

"Būtisks ir fakts, ka divas audzētavas darbinieces ir slimas un vienai no viņām ir apstiprināta EHEC infekcijas diagnoze," pavēstīja Lindermans.

Pirmie inficēšanās gadījumi tika reģistrēti pirms mēneša Vācijas ziemeļos, bet tagad slimība izplatījusies vēl 11 valstīs - Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Spānijā, Zviedrijā, Šveicē un ASV.

Kā liecina Eiropas Slimību novēršanas un kontroles centra dati, no EHEC izraisītas infekcijas 21 cilvēks miris Vācijā, bet viens Zviedrijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: