Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien apmierināja Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību un uzdeva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) atsaukt divās preses relīzēs par viņam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu tā dēvētajā Grīnbergu lietā.

Tiesa gan prasītās 75 000 latu kompensācijas lietā no KNAB par labu Lembergam piedzina 4000 latu lielu atlīdzību. Šodien pasludināto spriedumu 20 dienu laikā no 22.jūnija būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Ne KNAB pārstāvji, ne pats Lembergs uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies. Lemberga advokāte Gunta Kuzmane aģentūrai LETA sacīja, ka par to, vai pārsūdzēt spriedumu daļā, ar kuru nav piedzīta pilna kompensācija, izlems viņas klients pēc iepazīšanās ar motivētu sprieduma tekstu.

Jau ziņots, ka Lembergs un Kuzmane lietas izskatīšanas gaitā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā sacīja, ka neiebilst pret to, ka KNAB plašāku sabiedrību ar paziņojumiem mājaslapā internetā informējis par minētajiem faktiem, taču aizskaroša ir preses paziņojumu forma, kurā izvērsti un apgalvojuma formā izteiktas nepatiesas ziņas un faktiski apsūdzības nodarījumos, kuros Grīnberga krimināllietā Lembergs ticis attaisnots.

Lemberga un viņa advokātes ieskatā, informējot sabiedrību, KNAB būtu bijis tas jādara pieļāvuma formā, informējot par savām aizdomām par to, ka Lembergs vainojams smagos nodarījumos vai izmeklētāju secināto, nevis jāizsaka kategoriski apgalvojumi, tā sekmējot negatīva Lemberga publiskā tēla veidošanos sabiedrībā.

Savukārt KNAB pārstāve Ilze Draveniece tiesas sēdē oponēja, sakot, ka preses paziņojumu rakstīšanas brīdī paziņojumos ietvertā informācija atbildusi patiesībai un preses relīzē KNAB iekļāvis citātus jeb izvilkumus no attiecīgajiem lēmumiem. Ja KNAB lēmumus rakstītu pieļāvuma formā, tad pēc būtības nevienu lēmumu birojs īsti nevarētu pieņemt, jo ar pieņēmumiem lēmumi netiek pamatoti, skaidroja KNAB pārstāve.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: