Pašvaldības SIA „ŪDEKA”, realizējot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta”, nodrošinās iespēju pilsētas privātmāju rajona Žāžciema iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus.

Investīciju projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” ietvaros Žāžciemā 2011.gadā par 1 milj. LVL (bez PVN) ūdensvada un kanalizācijas tīkls tiks izbūvēts 13 ielu posmos. Šajos trīspadsmit objektos, izbūvējot maģistrālo ūdensvadu ar atzariem 4 km garumā un gandrīz tikpat daudz sadzīves kanalizācijas tīkla, 169 mājsaimniecībām atverot krānu būs iespēja saņemt tīru dzeramo ūdeni un kanalizāciju novadīt pilsētas centralizētajā tīklā.

Rudens ielas iedzīvotāja Ārija stāsta, ka pieslēgšanās pilsētās ūdensvadam tikusi gaidīta ar lielu nepacietību un līdzekļi uzkrāti jau savlaicīgi. „Līdz šim izmantojām akas ūdeni, kas ir ļoti slikts – rāvains un ar augstu kaļķa saturu tajā, tāpēc savādāk nemaz nevarējām rīkoties,” viņa piebilst. Rudens ielas divos posmos ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūve šobrīd jau pabeigta un noslēgumam tuvojas būvniecība arī Virves ielā. Savukārt Kalēju, Lazdu un Bišu ielās, kā arī Riekstu ielas posmā no Medus līdz Sārnates ielai un divos Dobeles ielu posmos maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūve turpināsies līdz pat jūlija sākumam.

Tuvāko dienu laikā tīklu izbūve tiks uzsākta un līdz augusta sākumam turpināsies Medus ielā posmā no Krasta līdz Pulkveža ielai, Bišu ielā posmā no Medus līdz Mārtiņa ielai un Mārtiņa ielā posmā no Dobeles līdz Krasta ielai. Pēdējā iela, ko Žāžciemā izbūvēs 2011.gada paredzēto būvdarbu ietvaros, būs Kameņu. Šajā ielā darbi sāksies jūlija sākumā un ilgs līdz pat augusta priekšpēdējai nedēļai.

Kā jau iepriekš ziņots, tad maģistrālais ūdensvada un kanalizācijas tīkls divos Žāžciema ielu posmos (Mārtiņa ielu posmā Riekstu – Dobeles un Augļu ielu posmā Riekstu – Pulkveža) tika izbūvēts jau projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” 2010.gada būvdarbu ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: