Vokāli instrumentālo ansambļu skatē koncertā Kultūras centrā šovakar piedalīsies seši kolektīvi. Pirmo reizi skatē uzstāsies saksofonistu ansamblis (vad. Ziedonis Zaikovskis), grupa Smags gadījums (Vairis Krūte) un rokgrupa Lira (Sergejs Somiks).

Šovakar Kultūras centrā uzstāsies arī Ventspils bigbends (vad. Renārs Lācis), džeza ansamblis Intro (Sergejs Somiks) un grupa Dullīši (Andris Grigalis). Katram kolektīvam ļaus muzicēt 15–20 minūtes, arī repertuārs ir skates dalībnieku ziņā, saka Kultūras centra producente Gundega Buķele, piebilstot, ka publiskā vērtēšana ir tikai viens no nosacījumiem, lai kolektīva vadītājs varētu pretendēt uz pašvaldības finansējumu.

Grupā Smags gadījums apvienojušies vīri, kas 70.–80. gados spēlējuši visdažādākajās muzikālajās apvienībās, bet nu jau ilgu laiku nav publiski uzstājušies. Ziemā muzikantus uzrunājis Vairis Krūte, aicinot atkal kopā uzspēlēt.

«Šādā sastāvā mūs redzēs pirmo reizi. Es spēlēšu ģitāru, basģitāru – Andris Sīlis, vokāls – Gatis Indriksons, taustiņinstrumentālists – Varis Anševics, pie bungām – Bruno Krautmanis.» Smags gadījums izpildīs Vaira autordziesmas, tas būšot sadzīvisks roks ar tekstu par to, kas ar mums dzīvē notiek. Kā saka Vairis: «Katrs atkarībā no sava IQ līmeņa varēs izlobīt citu zemtekstu.»

Grupas krustmāte ir Ventas Balss žurnāliste Kristīne Klauze, jo tieši viņa izdomāja nosaukumu: «Kādu dienu Varis nēsājās pa redakciju ar hipiju parūku, meklēja ķēdes un teica, ka sieva viņam šūšot paltraku. Varis ieminējās, ka grupai pagaidām neesot nosaukuma, bet, atbildot uz manu jautājumu, kādu mūziku viņi spēlēs, atbildēja: Smago. Mans komentārs, visu redzot un dzirdot, bija šāds: Smags gadījums. Tā arī radās grupas nosaukums.»

Grupas vadītājs Vairis teic, ka puiši pirms skates ir nedaudz uztraukušies, tomēr ne pārmēru, jo šobrīd svarīgākais ir labi nospēlēt un atgādināt klausītājiem par sevi – muzikantiem, kas māk ielīksmot citus.

Foto: Grupas Smags gadījums krustmāte Kristīne ar mūziķiem Vari un Vairi (pa labi).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: