Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala atzīst, ka ir liels prieks un gandarījums būt kopā ar cilvēkiem, kuri izvēlējušies nesēdēt mājās, bet vēlas būt aktīvi, piedaloties dažādās sporta aktivitātēs un sacensībās.

Mēs visi zinām, ka ir cilvēki, kas nodarbojas ar sportu, ir tādi, kas nekad to nedarīs, un ir cilvēki, kuri gaida, kad viņus uzrunās. Daudziem nav motivācijas, viņi domā: «Nu, kā es tā celšos un sākšu skriet, slidot vai peldēt, tas izskatīsies muļķīgi!» Iespējams, kādam baiļu izjūta nāk līdzi no skolas laikiem, kas sporta stundās gadījās piedzīvot neveiksmes. Tomēr, paskatoties apkārt, varam redzēt tik daudz cilvēku, kas skrien, nūjo, brauc ar riteni vai slēpo, un šo cilvēku vidū ir tava klasesbiedrene, kurai nepatika sporta stundas, bet tagad viņa piedalās pilsētas sporta pasākumos.

Lai uzsāktu sporta nodarbības, nemaz nevajag daudz – tikai uzdrīkstēšanos un apņēmību, jo Ventspilī ir gan piemērotas sporta bāzes, gan pludmale, gan parki, kuros lieliski var nodarboties ar izvēlēto sporta veidu vai sev tīkamām sporta aktivitātēm. Arī pašvaldība, atbalstot veselīgu dzīvesveidu, nodrošinājusi iespējas bez maksas izmantot pilsētas stadiona vieglatlētikas arēnu, tostarp ģērbtuves un dušas, arī futbola laukumus pie 2 .pamatskolas un 3.vidusskolas, skeitparkus un mazo futbola laukumu Olimpiskajā centrā. Sportiskām aktivitātēm var izmantot arī sešās dažādās vietās izvietotos āra trenažierus.

Daudzpusīgas sporta aktivitātes piedāvā arī pilsētas sporta klubi, informācija par tiem atrodama www.ventspils.lvsadaļā Sports. Arī Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēs piedāvātās sporta nodarbības notiek zinošu instruktoru vadībā, informācija portālā www.ocventspils.lv.

Gadu gaitā sevi labi pierādījusi tautas sporta programmaNāc un sporto!, piedāvājot iespēju piedalīties sporta aktivitātēs pēc spējām, rosina sportot sevis dēļ un izjust prieku un gandarījumu par katru veikto kilometru, atrasto kontrolpunktu vai iemesto bumbu grozā. Šajās aktivitātēs nav nevienam nekas jāpierāda, vienkārši atklāj kustību un tās lietas, kas rada prieku.

Ja vēl neesi uzsācis fiziskās aktivitātes, laiks pārvarēt kūtrumu un pierādīt sev, ka arī tu to vari. Gaidām ikvienu 19. jūnijā Piedzīvojumu parka Pusmaratona trasē, kur varēs skriet un nūjot.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: