Ventspils pilsētas pašvaldība nejauši uzzināja, ka pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece–Gavare ir nolēmusi atteikties no Jūras svētku programmas vadīšanas Ventspilī šī gada 9.jūlijā.

„Tā kā Jūras svētku tēma šogad ir „Kāzas”, tad par pasākuma vadītājiem jau martā uzrunājām Baibu Sipenieci–Gavari un Valteru Krauzi, kuri ir pieprasīti kāzu vadītāji. Diemžēl šodien nejauši ar radio starpniecību uzzinājām, ka B.Sipeniece–Gavare atteikšoties no Jūras svētku programmas vadīšanas. Telefonsarunā viņa apstiprināja medijos izskanējušās ziņas,” saka Ventspils Kultūras centra direktore Valda Gulbe.

Sipenieces–Gavares rīcība varētu būt skaidrojama ar www.ir.lv publicēto izteikumu „Tautas akcijas organizatori ierosinās sabiedrībā sākt kultivēt "Nesadarbošanās principus" – nesadarbošanās ar koruptīvo sistēmu, ar oligarhiem, ar viņu reklāmas kampaņām.”

Ventspils pilsētas pašvaldība ir neizpratnē par to, kādā veidā svētku vadīšana vienā no lielākajām Latvijas pilsētām, ko B.Sipeniece–Gavare jau vairākkārt ir darījusi, ir saistīta ar koruptīvām sistēmām, oligarhiem un reklāmas kampaņām.

„Jūras svētki Ventspilī ir ikgadējs pasākums, kas jau kopš pagājušā gadsimta 90.-to gadu vidus notiek jūlija otrajā nedēļas nogalē neatkarīgi no politiskās sistēmas valstī, valsts prezidenta (ne)aizvainotības pakāpes un tā, vai ir vai nav gaidāmas vēlēšanas. Jūras svētku pasākumi ik gadu priecē ne tikai ventspilniekus, bet arī vairākus desmitus tūkstošus pilsētas viesu. Tāpat neizpratni raisa netiešs norādījums, ka Ventspils pilsētas pašvaldība un tās struktūrvienības, kam saskaņā ar socioloģiskā pētījuma datiem uzticas 94% Ventspils iedzīvotāju (SKDS 2011.gada aprīļa pētījuma dati), esot koruptīva sistēma. Pašvaldība darbojas Latvijas Republikas likumdošanas ietvaros, un tās darbības likumību ik gadu pārbauda zvērināti revidenti, Valsts kontrole un citas valsts institūcijas,” norāda Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Ābele piebilst, ka Ventspils pašvaldība jau kopš 1998.gada aktīvi strādā pie pilsētas mārketinga aktivitāšu īstenošanas. „Tas, protams, ietver arī pilsētas reklamēšanu plašsaziņas līdzekļos. Ik nedēļu saņemam sadarbības piedāvājumus no dažādiem medijiem, kuri piedāvā izmantot savu laikrakstu, žurnālu, radio staciju vai TV kanālu Ventspils pilsētā notiekošo pasākumu un tūrisma piedāvājuma popularizēšanai. Izņēmums nav arī tādi mediji kā žurnāls un portāls IR, kas vēlmi sadarboties izteica maijā, un Radio 101, no kura reklāmas pārstāves sadarbības piedāvājumu saņēmām vien pagājušajā piektdienā, 3.jūnijā,” sacīja Ābele.

Ventspils pilsētas pašvaldība neapstrīd Baibas Sipenieces–Gavares talantu uz politiskās skatuves un novēl leģitimizēties kultūrpolitikas biznesā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: