Ventspils pašvaldība aicināja ikvienu ventspilnieku, iestāžu, organizāciju, uzņēmējsabiedrību un sabiedrisku organizāciju pārstāvjus piedalīties tradicionālajā koku stādīšanas un putnu būrīšu izgatavošanas talkā.

Talka notika sestdien Ventspilī Mazbānīša gala stacijā „Kalns” un bērnu parkā „Fantāzija”. Arī šogad talkā piedalīsies Ventspils pilsētas domes deputāti un darbinieki.

Apskati fotogrāfijas!

Koku stādīšanas talkas Ventspilī notiek jau vairāk nekā 10 gadus, un to laikā talcinieki iestādījuši kociņus vairāku pilsētas ielu – Zvaigžņu ielas, Kurzemes ielas, Talsu ielas, Celtnieku ielas, Ganību ielas, Krustkalnu ielas, Fabrikas ielas, Kustes dambja – malās, kā arī Jūrmalas parkā, pludmales kāpās un pie Pārventas bibliotēkas.

Šogad iecerēts Mazbānīša trasē posmā no Saules ielas līdz Jūrmalas parkam nogāzēs un ierakumos iestādīt 1000 sedzējaugu – pelēkos kārklus, fortina segliņu, mežvīnus, 200 dekoratīvos krūmiņus – segliņus, forsītijas – un 50 kokus – kļavas, māka ievas u.c. Pavisam kopā plānots iestādīt 1250 augu. Pērn – 2010.gadā – koku stādīšanas talkā Kustes dambī tika iestādīti 1250 augi.

Savukārt būrīšu gatavošanas talka Ventspilī norisināsies trešo gadu. Kopumā abos Ventas krastos plānots izgatavot 40 putnu būrīšus – mājas strazdiem, zīlītēm un melnajiem mušķērājiem. 

Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks uzsver Ventspils pašvaldības atšķirīgo pieeju talkošanai: „Mēs Ventspilī rīkojam talkas nevis nesakārtotu un piegružotu vietu satīrīšanai, bet gan jaunu vērtību radīšanai, piemēram, koku stādīšanai vai putnu būrīšu izgatavošanai.” Ošenieks atzīst, ka šīs kopīgās talkas ir viena no lieliskākajām tradīcijām, kas izveidojusies pašvaldībā. Kopīga koku stādīšana un būrīšu gatavošana gan veicina kolektīva kopības izjūtu, gan tiek izdarīts lietderīgs sabiedriskais darbs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: