Trešdien no pulksnten 19 līdz 22 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks līdz šim nebijis pasākums “Vakara stunda bibliotēkā”.

“Vakara stundā” apmeklētājiem būs iespēja tikties ar interesantiem cilvēkiem, uzzināt, kas ir Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas Letonica projekts “Zudusī Latvija”, un ko Ventspils bibliotēka veikusi tā gaitā. Varēs apskatīt un komentēt projektā iekļautās pastkartes un fotogrāfijas no Ventspils kolekcionāru krājuma, tikties ar kolekcionāriem Normundu Rozenbergu, Ilgu Vinciuni un Andi Mikutoviču. Ikviens, kura ģimenes albūmā vai “vērtību krātuvītē” ir senas fotogrāfijas vai pastkartes, var kļūt par projekta līdzveidotāju.

Vakara gaitā varēs pārliecināties par to, ka Ventspils jaunieši paši veido filmas, un noskatīties seriāla “Piečakarētie” 1.un 2.sēriju, īsfilmas “Rīts” un “Mistika Malygna”. Pasākuma laikā “Lieldienu radošajā darbnīcā” Ieviņas Ziemanes vadībā ikviens varēs izzināt košāko un raibāko olu krāsošanas noslēpumus, apgūt prasmi darināt dažādus, ar Lieldienu tematiku saistītus dekorus, apsveikumus.

Aktīvākos un azartiskākos gaida bibliotēkas Olimpiskās spēles „Ātrāk, augstāk, spēcīgāk”. Te būs vajadzīga gan veiklībā, gan erudīcijā, gan ātrums, gan attapība, lai orientētos bibliotēkas krājumā un sniegtajos pakalpojumos! Šahisti Jura Neimaņa vadībā sacenstīsies ātrspēles turnīrā, bet savu stāstnieka un jokuplēsēja prasmi varēs rādīt “Lustīgo stāstu turnīrā”. Sacensībām dalībnieki varēs pieteikties uz vietas. Padomāts arī par mazajiem apmeklētājiem- viņus gaida spēles un atrakcijas.

Uzvarētājus gaida balvas, nogurušos tēja, visus- interesants vakars.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: