“Europe Direct Ventspils” sestdien, 9. martā, plkst. 14.00 Gāliņciema bibliotēkā aicina uz sarunām par demokrātiju un Eiropas pamatvērtībām, kā arī kopīgu muzicēšanu kopā ar etno grupu “Stiprās sievas” un Rūtu un Valdi Muktupāveliem.

Eiropas Savienība kā savas pamatvērtības definējusi cilvēka cieņu, brīvību, demokrātiju, līdztiesību, tiesiskumu un cilvēktiesības. Starptautiskās sieviešu dienas ietvaros runās par dzimumu līdztiesību un sievietes lomu sabiedrībā. Sarunās piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāte, agrākā kultūras ministre, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde, pastāstot par to, cik stipra ir Eiropas demokrātija un patiesa līdztiesība, Latvijas kultūras personības Rūta un Valdis Muktupāveli un etno grupas “Stiprās Sievas” dalībnieces.

Sarunām sekos kopīga muzicēšana ar “Stiprajām Sievām” un Valdi un Rūtu Muktupāveliem.

Brīvās gribas ansamblis “Stiprās Sievas” Igetas Ozoliņas vadībā darbojas Rīgā un Liepājā. “Stipro Sievu” repertuārā ir tautasdziesmas, tā saucamās mūsdienu spēka dziesmas un oriģinālmūzika. Grupā kopā muzicē dalībnieces, kurām ir līdzīgas vērtības un intereses, kurām dziedāšana ir vaļasprieks.

Valdis Muktupāvels ir mākslas doktors, Latvijas Universitātes profesors, komponists un mūziķis. Gan kā solists, gan kopā ar citiem mūziķiem viņš ir koncertējis Latvijā, daudzās Eiropas zemēs, Ziemeļamerikā, Austrālijā, Āzijā. Viņa kundze Rūta Muktupāvela ir Latvijas Kultūras akadēmijas rektore, folkloriste un dziedātāja. Piedalījusies daudzos muzikālos projektos, dziedājusi kopā ar grupu “Iļģi”, vīru Valdi Muktupāvelu un citiem profesionāliem mūziķiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: