100 gadi – tāds ir Ventspils slimnīcas Kurzemes Acu centra vecākās pacientes, kurai veikta kataraktas operācija, vecums. Kataraktas operācija ir ieguldījums ne tikai kundzes veselībā, bet arī vaļaspriekos. Ikdienā kundze labprāt lasa avīzes un žurnālus – šo hobiju nu viņa varēs atkal piekopt jaunā kvalitātē.

Kundzei operāciju rekomendējis veikt viņas ārstējošais ārsts, Kurzemes Acu centra oftalmologs Dr. Mārtiņš Ābelītis. Lai rūpētos par veselību, kundze regulāri apmeklē ārstu, kā arī ikdienā lieto vitamīnus.

Katarakta ir acs dabīgās lēcas apduļķošanās, kas nozīmē, ka gaismas staru nokļūšana līdz tīklenei ir apgrūtināta. Kataraktas operācijas laikā tiek izņemta apduļķotā dabīgā lēca, un tās vietā tiek ievietota dzidra mākslīgā, intraokulārā lēca. Šo operāciju Ventspilī pēc konsultācijas veic Kurzemes Acu centra oftalmologi.

Pieteikties uz konsultāciju pie kāda no Kurzemes Acu centra oftalmologiem Ventspilī, Talsos, Liepājā vai Kuldīgā iespējams, zvanot pa tālruni uz attiecīgās filiāles reģistratūru:

Ventspils slimnīca: tālr. nr. 636 24665;

Talsu filiāle: tālr. nr. 632 59997;

Kuldīgas Ambulatorais centrs: tālr. nr. 628 03788;

Kurzemes Acu centrs Liepājā: tālr. nr. 636 24665 (Ventspils slimnīcas reģistratūra).

Pieteikties uz konsultāciju iespējams arī interneta vietnē piearsta.lv (vietnē iespējams pierakstīties pie Dr. Ozola un Dr. Ābelīša).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: