2023. gads nesis ne vien spožas Ventspils sportistu uzvaras Latvijas un starptautiskā mērogā (uz ventspilnieku sasniegumiem sportā atskatījāmies Ventas Balss 8. decembra numurā), bet arī sagādājis daudz aizraujošu brīžu sporta līdzjutējiem Ventspilī rīkotajās sacensībās.

Aktīva dzīvesveida piekritējus pulcēja tradicionālie lielie sporta pasākumi – Ventspils maratons, nūjošanas čempionāts, Ghetto Games festivāls u. c.

Sacensības pulcēja Latvijas un ārvalstu sportistus

Vieglatlētikas manēžā ziemas sezonā notika Baltijas čempionāts loka šaušanā un Ventspils ziemas sacensības vieglatlētikā veterāniem. Sporta namā Centrs aizvadīts Latvijas čempionāts svarcelšanā pieaugušajiem, kurā piedalījās Latvijas labākie svarcēlāji. Olimpiskā centra Ventspils tenisa kortos notika starptautisks junioru tenisa turnīrs U18 vecuma grupā, kurā sacentās 90 dalībnieki no 15 valstīm. Olimpiskā centra stadionā norisinājās olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas starptautiskās sacensības Ventspils šķēpi 2023, kurās par uzvarētāju vīriešiem kļuva Rolands Štrobinders, bet sievietēm – Līna Mūze.

Pludmales volejbola stadionā Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā pie uzvarētāju titula tika Latvijas pāris Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs un lietuvietes Rugile un Gerda Grudzinskaites, bet Jūras svētku laikā dalībnieki sacentās Jūras kausā.

Latvijas leģendārais un panākumiem bagātais virves vilkšanas klubs Velkonis šogad svinēja 30 gadu jubileju. Savā darbības laikā virves vilkšanas kluba Velkonis sportistiem ir ar ko lepoties – izcīnīti četri pasaules un divi Eiropas čempionāta tituli, kā arī Eiropas čempionāta sudraba un bronzas medaļas. Tāpat iegūti 79 Latvijas čempiona tituli. Nozīmīgo jubileju klubs atzīmēja ar vērienīgām starptautiskām sacensībām, kurās startēja sportisti no piecām valstīm.

Piedzīvojumu parka jaunajos laukumos notika starptautisks petankas turnīrs Ventspils 2023, kurā piedalījās komandas no piecām valstīm. Savukārt Ventspils loka šaušanas laukumā notika gan Baltijas, gan Latvijas atklātais čempionāts loka šaušanā, kurā piedalījās 60 dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Olimpiskā centra Ventspils rezerves futbola laukumā norisinājās starptautisks junioru futbola turnīrs Bespalova kauss 2023 U13 vecuma grupā.

Aktīvs gads bija arī cīņas sporta veidu pārstāvjiem, jo notika Latvijas atklātais čempionāts kikboksā, Latvijas čempionāts tekvondo, kā arī Ventspils atklātie čempionāti boksā un kikboksā.

3x3 basketbola laukumos pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas notika gan Latvijas kausa posms, gan Raita Silarāja kauss. Jāpiebilst, ka ar mērķi motivēt jaunos sportistus Ventspils sporta skola Spars sadarbībā ar skolas absolventu, Latvijas valstsvienības 3×3 basketbolistu Kārli Paulu Lasmani šajā mācību gadā iedibinājusi Lasmaņa stipendiju. Stipendija 100 eiro apmērā tiek piešķirta kādam no sporta skolas basketbola nodaļas audzēkņiem U14–U19 vecuma grupā, izvērtējot gan audzēkņa mācību sekmes konkrētajā mēnesī vispārizglītojošajā skolā, gan sportiskos rezultātus, attieksmi un atdevi treniņos, basketbola spēlēs un ārpus sporta nodarbībām.

Aizvadīti pilsētas čempionāti

Par Ventspils pilsētas 20. atklātā čempionāta kērlingā uzvarētājiem kļuva junioru komanda Ice Storm, otrā vieta komandai Tā viš i, bet trešajā vietā – Lavīna. Ventspils basketbola čempionātā zelta medaļas izcīnīja komanda Anzāģe/Pope, kas ar rezultātu 110:80 finālspēlē uzvarēja Brīvostas pārvaldes komandu. Par pilsētas čempioniem futbolā piecu komandu konkurencē kļuva BK COP. Ventspils čempionātā volejbolā par uzvarētājiem kļuva komanda Skrunda, kas finālā ar 3:1 uzvarēja Karowood. Trešajā vietā ierindojās ZS Vālodzes, kuri ar 3:2 uzvarēja SK Pope.

Sportošanas iespējas visiem

Ventspils var lepoties ar vairākiem ikgadējiem liela mēroga notikumiem, kas pulcē sportiska un aktīva dzīvesveida piekritējus. Jau ierasti ar krāšņu velobraucienu tika atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velosezona, kuras devīze šogad bija Velodancis. Pasākumā piedalījās ap 1200 dalībnieku. Jau 43. reizi notika skrējiens apkārt Bušnieku ezeram, tajā piedalījās 77 dalībnieki, kuri veica vienu apli apkārt ezeram. Ventspilī šogad aizvadīts 11. ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games, dēvēts arī par GGFEST – notikums, kas mūsu pilsētā pulcēja ekstrēmo sporta veidu cienītājus no visas Eiropas.

Šovasar Ventspils ielās notika 14. Vislatvijas nūjošanas festivāls, kurā piedalījās gandrīz 200 aktīvā dzīvesveida piekritēji no Lietuvas un Latvijas. Savukārt jau 12. reizi aizvadīts Ventspils maratons, kurā piedalījās 1000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm.

«Iedzīvotājiem patīk pasākumi brīvā dabā – pārgājieni, velobraucieni, orientēšanās, joga un vingrošana pludmalē, nūjošana u. c. Pirmo reizi Ģimeņu sporta svētkos tikās 18 aktīvas ģimenes,» atskatoties uz šī gada pasākumiem atzīst Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs.

Lai veicinātu ventspilniekus būt aktīviem un sekmētu iesaistīšanos daudzpusīgās sporta aktivitātēs, Ventspilī ir nodrošināta ne tikai laba sporta infrastruktūra, bet sporta aktivitātēm var izmantot gan pilsētas pludmali, gan parkus, gan ierīkotos veloceliņus. Pašvaldība, atbalstot veselīgu dzīvesveidu, ir nodrošinājusi iespējas bez maksas izmantot pilsētas stadiona vieglatlētikas arēnu, t. sk. iespējams izmantot ģērbtuves un dušas, kā arī futbola laukumus pie 2. pamatskolas un 3. pamatskolas, skeitparku, mazo futbola laukumu Olimpiskajā centrā, BMX trasi Piedzīvojumu parkā.

Gadu gaitā sevi ir pierādījusi programma Sports visiem, ko Sporta pārvalde īsteno ES projektā Pasākumu īstenošana Ventspils pilsētā vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei. Šī projekta programma piedāvā iespējas bez maksas piedalīties sporta aktivitātēs katram pēc spējām, rosina sportot sevis dēļ, izjust prieku un gandarījumu par katru veikto kilometru, atrasto kontrolpunktu vai iemesto bumbu grozā.

Šogad iedzīvotāji ir iecienījuši piedalīšanos pārgājienos, kas, kā atzīst Sporta pārvalde, ir brīnišķīgs brīvā laika pavadīšanas veids, īpaši pavasarī un rudenī, kad iespējams vērot dabu. Organizatorus iepriecina, ka pārgājienos piedalās ģimenes, kuras māca ne tikai saskatīt pārgājiena nozīmi un skaistumu, bet arī cienīt dabu un rūpēties par to. Pavisam izstrādāti seši pārgājiena maršruti.

Ar lielu ieinteresētību iedzīvotāji piedalās Veselības nedēļas pasākumos, kas sniedz papildu informāciju par iespējām nodarboties ar izvēlētām aktivitātēm un mudina pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Veselības nedēļas laikā sadarbībā ar sporta biedrībām un sporta pedagogiem iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties jogas nodarbībās, vingrošanas nodarbībās pludmalē, velobraucienos, nūjošanas, skriešanas, orientēšanās sporta un citos pasākumos.

Seniori ir pateicīgi par iespējām piedalīties peldēšanas un vingrošanas nodarbībās.

Sporta pārvalde ir gandarīta par iedzīvotāju atsaucību un dalību Ģimeņu sporta svētkos un saka paldies šī pasākuma vēstnešiem – Veinbergu ģimenei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: