Konkursā Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam uzņēmums SIA 4 nami saņēmis galveno balvu nominācijā Gada palīgs par ilggadēju brīvprātīgu palīdzību Cimdiņa kolektīvam.

Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam ir ikgadējs Tiesībsarga biroja rīkots konkurss ar mērķi novērtēt un pateikties tiem cilvēkiem, organizācijām un uzņēmumiem, kuri atbalstījuši un palīdzējuši cilvēkiem ar invaliditāti un iestājušies par viņu interesēm. Šāds konkurss notika jau devīto gadu pēc kārtas, un šogad bija saņemts rekordliels skaits pieteikumu – 131, kurus izvērtēja konkursa žūrija. Laureāti tika apbalvoti divās kategorijās – Individuāls sniegums un Kolektīvs sniegums – kopumā astoņās nominācijās. Nominācijā Gada palīgs kategorijā Kolektīvs sniegums galveno balvu saņēma uzņēmums no Ventspils – SIA 4 nami, kas nodarbojas ar žogu tirdzniecību un montāžu. 4 nami ir Sproģu ģimenes uzņēmums, kurā patlaban saimnieko tēvs Egons Sproģis kopā ar dēliem Albertu, Kristapu un Mārtiņu. Neskatoties uz aizņemtību, ikdienas darbiem un dažādiem izaicinājumiem, viņi jau 20 gadus palīdz atbalsta centram ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš.

Cimdiņa darbinieku kolektīvu pārstāv tikai sievietes, taču, lai sakārtotu un uzturētu kārtībā lielo saimniecību, bieži ir vajadzīgas spēcīgas vīriešu darba rokas. «Kā kaut kas ir vajadzīgs, tā viņi ir mūsu glābēji,» pateicīga ir Cimdiņa vadītāja Ieva Sāmīte. Sniegtā palīdzība ir saistīta ar dažādiem tehniskiem darbiem – aizvest, atnest, uznest, pieskrūvēt, saremontēt, nomainīt. Piemēram, pārceļoties uz jaunajām telpām, 4 nami palīdzēja mēbeļu izjaukšanā, pārvešanā un pēc tam arī to salikšanā, tāpat viņi uzņēmušies pievilkt nojumei elektrību, nostiprināt plauktus, lai varētu pabeigt noliktavas telpu labiekārtošanu, kā arī palīdzējuši vēl citos ikdienas darbos daudzu gadu garumā. «Izpalīdzīgi, sirsnīgi un sabiedriski aktīvi cilvēki, uz kuriem var paļauties. Neskatoties uz to, ka pašiem darba daudz, vienmēr atraduši laiku mums, un par to viņiem milzīgs paldies!» labus vārdus velta nodibinājuma vadītāja. Viņa atceras, ka puiši nākuši palīgā jau tad, kad paši vēl bija salīdzinoši mazi.

4 namu pārstāvis Alberts Sproģis uzņēmuma un reizē arī ģimenes vārdā ir gandarīts un pateicīgs par saņemto balvu, taču vienlaikus uzsver, ka nedz apbalvojumi, nedz arī publicitāte un publisks novērtējums nekad nav bijis tas, kā vārdā vēlas palīdzēt. «Ejam un darām pēc savas labākās sirdsapziņas. Mums pašiem ir prieks un gandarījums palīdzēt,» saka Alberts. Labestībai Sproģu ģimenē nav robežu. Sarunas laikā Ieva vairākkārt uzsvēra ģimenes ieguldījumu un palīdzību daudzās jo daudzās Cimdiņa ikdienas situācijās un tehniskajās ķibelēs, taču, neskatoties uz to, Albertam pašam ir sajūta, ka varētu darīt labu vēl vairāk.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    kaktuss 16.12.2023, 11:11:12

    Malači! Lai pārējie arī ņem piemēru.

  • 0
    kaktuss 16.12.2023, 11:14:33

    Šim darbam ir jābūt balstītam brīvprātības principos. Tas ir tikai normāli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: