Šogad Vecpilsētas tirgus dāvā iespēju sajust Ziemassvētku gaisotni, tirdziņos iegādāties dāvanas un piedzīvot dažādus kultūras pasākumus. Tirgus laukumu rotā spuldzīšu virtenes, svētku dekorācijas, katru dienu skan mūzika, radot svētkiem raksturīgu noskaņu.

Jau ierasts, ka Tirgus laukums pilda ne tikai savu tiešo funkciju, piedāvājot ventspilniekiem iespēju iegādāties ikdienas vajadzībām nepieciešamo, bet arī aicina būt klātesošiem dažādos pasākumos. Šogad vairāki pasākumi jau aizvadīti, piemēram, tirgus sezonas atklāšanas svētki, iesaistoties dažādiem māksliniekiem, tāpat Tirgus laukumā pulcējušies sporta fani, lai kopīgi uz lielā ekrāna skatītos hokeja un basketbola spēles. SIA Ventspils tirgus valdes priekšsēdētājs Juris Jope saskata lielu potenciālu kultūras telpas veidošanai, tādēļ vēlas izveidot tirgū patīkamu vidi, lai ventspilnieki ne tikai nāktu uz šejieni iepirkties, bet arī gribētu pakavēties mazliet ilgāk, pavadīt šeit laiku. Kultūras un dažādi cita veida pasākumi ir viens no veidiem, kā Tirgus laukuma dzīvi padarīt daudzveidīgāku un dzīvīgāku. «Tirgus aktīvajā sezonā, kas ir no 1. maija līdz 1. oktobrim, tirgotāju un pircēju netrūkst, savukārt tā saucamajā nesezonā tirgus dzīvība nedaudz pierimst, tādēļ vienmēr esam domājuši par to, kā to atdzīvināt. Laiks pirms Ziemassvētkiem ir īpašs, man pašam ļoti tuvs, tādēļ arī dzima ideja Ventspils Tirgus laukumu šajā laikā pārvērst par pasaku,» stāsta Jope, piebilstot, ka šāds pasākums nebūtu iespējams bez vietējo uzņēmēju atbalsta. Savu artavu svētku sarūpēšanā šogad devuši: Kurzemes granulas, Bucher Municipal, alusdarītava Courlander, kafejnīca Karaliskā zoss. Ventspilnieki jau paguvuši novērtēt Tirgus laukuma dzīvīgumu un labprāt turp dodas ne tikai uz kādu ieplānoto pasākumu, bet arī lai tāpat vien pabaudītu svētku noskaņu, ko rada izrotātas egles, mirdzošas gaismiņas un mūzika, kas skan katru dienu no plkst. 16 līdz pat 22.

Kā norāda Juris Jope, viens no centrālajiem pasākumiem sadarbībā ar Kultūras centru un ar pilsētas pašvaldības atbalstu plānots nākamceturtdien, 21. decembrī, kad notiks tradicionālais Bluķa vakars. Kopā ar jaukto kori Līvzeme, Ventspils vīru kori, folkloras kopu Laipa, dziesmu ansambli Ventiņ un 4. vidusskolas audzēkņiem visi interesenti aicināti pievienoties sentēvu tradīciju rituāliem, dziesmām, dančiem un rotaļām. Plkst. 18 bluķa vilkšana sāksies no Rātslaukuma uz Vecpilsētas tirgus laukumu, kur notiks tā dedzināšana, palīdzot atbrīvoties no neveiksmēm, bailēm, visa sliktā. Vecpilsētas tirgū notiks arī Ziemas vakara tirgus, kur apmeklētājiem būs iespēja iegādāties mājražotāju un amatnieku darinājumus, kā arī svētku dāvanas un piparkūkas. No plkst. 17.30 tirgus laukumā ar ziemas noskaņu programmu uzstāsies Mūzikas vidusskolas koris Nošu planētas un arī pats Juris Jope. Mazajiem apmeklētājiem būs atvērta Ziemassvētku vecīša darbnīca, kurā varēs satikt pašu Ziemassvētku vecīti, kā arī iepazīt minizoo iemītniekus. Darbosies āra kafejnīca ar dažādām uzkodām un karstajiem dzērieniem.

«Katrai Vecpilsētai ir jābūt savai sirdij. Ventspils Vecpilsēta pulcē ap sevi daudzas nozīmīgas vietas – bibliotēku, Amatu māju, pili, promenādi, arī Tirgus laukumu. Manuprāt, mūsu Tirgus laukums ir ļoti mājīgs un silts, tas piešķir Vecpilsētai dzīvīgumu. Tā kā man Ziemassvētki ir ļoti īpašs laiks, tad gribētos, lai viss, kas šogad notiek Tirgus laukumā ap šo laiku, kļūtu par tradīciju. Izmantojot iespēju, vēlos visiem novēlēt labu veselību, saticību, atrast šajā laikā ģimeniskumu, mazliet apstāties un novērtēt mirkļa burvību. Un kāpēc lai šo sajūtu nenoķertu arī Tirgus laukumā, kur var sajust Ziemassvētku noskaņas,» sarunas izskaņā saka tirgus direktors, aicinot ventspilniekus vakarpusē doties pastaigā pa Ventspili, novērtēt izrotātās ielas un ēkas un aiziet arī uz Tirgus laukumu. Šādā pastaigā pa pilsētu, iegriežoties arī Tirgus laukumā, otrdienas pēcpusdienā bija devusies ventspilniece Laine kopā ar savu dēliņu Adriānu. Jaunā māmiņa atzina, ka ir gandarīta par to, kā šobrīd izskatās Tirgus laukums: «Jūtu, ka Ziemassvētki ir pavisam tuvu.»

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 15.12.2023, 11:37:48

    Prieks par cenšanos, bet mums tās pilsētas "sirdis" ir daudzas un īsti nav neviena. Kāds grib Latviju par sirdi, kāds viziumu, vēl kāds atcerējies par Vecpilsētu.
    Katru pēcpusdienu vecāki drudžaini drāžas ar savām atvasēm uz Vecpilsētu pēc tam uz OC, vēl pēc tam uz Viziumu un atpakaļ uz Latviju. Ja no Pārventas, tad pilnīgs "černis" :D

  • 0
    sranskis 15.12.2023, 13:30:33

    Un ja tiem normāliem vecakiem pa ceļam gadās 8 jaunās jažemaķ, kurām traucē ātrās palīdzības sirēnas, tad pavisam traki!

  • 0
    Sandra Harmonija 16.12.2023, 00:49:06

    a man prieks liels īpaši par mazajiem zvērēniem , tik foršiņi, trusēns klepoja,galvenais,lai nesaukstējas .Liels paldies Ventspils tirgus valdes priekšsēdētājam Jurim Jope

  • -1
    Elviss22 16.12.2023, 19:37:17

    Tirgus jau nu ir ļoti vinnējis ar šo izdarīgo cilvēku direktora amatā, lai veicas arī turpmāk.

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 16.12.2023, 20:12:27

    Labāks par izbijušo ekonomikas ministru jau ir.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: