Šogad, ņemot vērā starptautisko situāciju, Pasaules čempionāts svarbumbu celšanā notika divos posmos. Pirmais posms - individuālajās disciplīnās (klasiskā grūšanā, raušanā, garajā ciklā) un dīvcīņa - notika septembrī Uzbekistānā. Pagājušajā nedēļā, Rēzeknē notika pasaules čempionāta otrais posms, kurā sportisti sacentās daudzcīņā un raušanā-12, kā arī komandu stafetēs.

Sacensības notika dažādās vecuma grupās un kopumā piedalījās komandas no 17 valstīm. Par līderiem visur pamatoti tika uzskatīti Ukrainas sportisti, kuri izlaida pirmo posmu un šeit prezentēja savu spēcīgāko sastāvu. Taču arī mūsu svarbumbu cēlāji mājās centās uzrādīt labākos rezultātus un tas daudziem izdevās, arī ventspilniekiem.

Pirmā un galvenā sensācija ventspilniekiem šajās sacensībās notika junioru profesionāļu grupā U-23, kurā sportisti sacenšas ar 32 kg svarbumbām. Nikolajs Sokols izcīnīja zeltu un Pasaules čempiona titulu daudzcīņā svara kategorijā līdz 95 kg. Individuālajos daudzcīņas vingrinājumos (grūšana, raušana un garais cikls) viņa rezultāti nebija visaugstākie, bet daudzcīņā viņš spēja uzrādīt absolūti labāko rezultātu savā kategorijā (grūšana - 57, raušana - 69 un garajā ciklā - 47 pacēlumi ar 32 kg svarbumbam, katrs vingrinājums ir 10 minūtes).

Pieaugušo vidū Vasilijs Giņko izcīnīja zeltu un savu 10. pasaules čempiona titulu starp profesionāļiem raušanā-12 svara kategorijā virs 95 kg, 12 minūtēs nofiksējot 232 pacēlumus ar 32 kg smago svarbumbu.

Vēl vienu mazo zelta medaļu mūsējiem izcīnīja Artūrs Tančins starp veterāniem, vecuma grupā 55-59 gadi, svara kategorijā līdz 73 kg, ar rezultātu 54 pacēlumi ar 24 kg svarbumbam garajā ciklā.

Tāpat mūsu veterānu komandas sastāvā zeltu izcīnīja Vasīlijs Ginko un Arturs Tančins svarbumbu stafetē.

Komandu kopvērtējumā Latvijas izlase ieņēma 3. vietu U-23 junioru grupā, 2. vietu starp pieaugušo komandām un kļuva par pirmo veterānu grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: