Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” 11 gadu pēc kārtas saņēmis augstāko apbalvojumu AAS BALTA un Satiksmes ministrijas organizētajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks”.

Konkurss “Drošākais uzņēmuma autoparks”, ko organizē AAS BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrija kopā ar auto nozares pārstāvjiem, šogad norisinājās jau 11. reizi. Visus šos gadus tajā ar panākumiem piedalās arī pašvaldības SIA “Ventspils reiss”, izcīnot tikai augstākās šī konkursa atzinības.

Katru gadu konkursa tematika ir atšķirīga, tiek ieviesti dažādi jauninājumi gan konkursa vērtēšanā, gan norisē, tomēr uzmanības centrā ir un paliek būtiski transporta biznesa ilgtspējas aspekti: drošs autoparks, labā prakse autoparku pārvaldībā un drošāka ceļu satiksme.

Eksperti, kas vērtē konkursa dalībniekus, ir secinājuši, ka katru gadu palielinās uzņēmumu atbildība par saviem autoparkiem un darbiniekiem, iegādājoties transportlīdzekļus, kuri aprīkoti ar visjaunākajām tehnoloģijām. Liela uzmanība tiek pievērsta arī tam, lai autovadītāji prastu šīs tehnoloģijas izmantot. Tāpat svarīgs aspekts ir darbinieku labsajūta un tas, lai viņi justos novērtēti, kas savukārt atvieglo darba uzdevumu veikšanu. 

“Ventspils reiss” savā ikdienas darbā aptver visas šīs jomas. Regulāri tiek organizēta autobusu vadītāju apmācība drošā un ekonomiskā braukšanā, kā arī citās ar tiešajiem darba pienākumiem saistītās jomās. Uzņēmumā ir izstrādāta darbinieku motivācijas sistēma, regulāri tiek veikti darba vides uzlabojumi. Atjaunojot autobusu parku, tiek iegādāti tikai jauni droša, pārbaudīta un uzticama ražotāja transportlīdzekļi, kas aprīkoti ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām.

Balvas pasniegšanas ceremonijā tika izcelts, ka “Ventspils reiss” ir drosmīgs uzņēmums, kas nebaidās iesaistīties riskantos un ambiciozos projektos, kas vairo pieredzi un atbalsta ilgtspēju, tostarp iesaistoties braukšanas apstākļu monitoringā un nodrošinot pasažieru pārvadājumus ar elektroautobusiem.

Starp “Ventspils reisa” konkurentiem šogad bija tādi pasažieru pārvadātāji kā SIA “VTU Valmiera” ( Bronzas apbalvojums), SIA “Jelgavas autobusu parks” (Sudraba apbalvojums) un Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, kas bija otrais Zelta apbalvojuma laureāts. Savukārt Satiksmes ministrijas atzinības raksts tika piešķirts SIA “Rēzeknes Satiksme”

Konkursa mērķis ir rosināt Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni un vajadzību pēc droša uzņēmuma autoparka un veicināt labo praksi to pārvaldībā, kā arī informēt par autotransporta nozares tendencēm, iepazīstināt ar ceļu satiksmes drošību veicinošiem risinājumiem un godināt izcilākos uzņēmumu autoparkus. Dalība konkursā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dod praktiskus padomus, kā labāk un efektīvāk pārvaldīt autoparkus un kā rūpēties par kopējo satiksmes drošību Latvijā.

Konkursu organizē BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldi palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, AS “Mapon”, SIA “Green Wave Latvija”, biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: