Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" 27. novembrī iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) apstiprināšanai jaunu siltumenerģijas tarifu, kas aprēķināts saskaņā ar SPRK padomes 2010. gada 14. aprīļa lēmumu Nr. 1/7 "Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika".

Plānots, ka piedāvātais tarifs 78,60 EUR/MWh stāsies spēkā 2024. gada 1. janvārī un tas būs par 7,81% zemāks nekā pašreizējais tarifs 85,26 EUR/MWh.

Tarifs stāsies spēkā, ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nebūs pieņēmusi un publicējusi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lēmumu par noteiktā tarifa spēkā stāšanās atsaukšanu.

Pašvaldības SIA “Ventspils siltums” atgādina, ka šā gada 1. decembrī stāsies spēkā SPRK apstiprinātais siltumenerģijas tarifs 84,15 EUR/MWh, kas būs par 1,3% zemāks nekā esošais tarifs. 

Līdz ar tarifu mainīsies arī karstā ūdens sagatavošanas izmaksas. Ņemot vērā ziemas sezonā karstā ūdens sagatavošanai nepieciešamo siltumenerģijas daudzumu 0,058 MWh/m3, decembrī par 1m3 karstā ūdens sagatavošanu būs jāmaksā 4,88 EUR + PVN.

Tarifa izmaiņas skaidrojamas ar to, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija piešķīrusi pašvaldības SIA “Ventspils siltums” atļauju noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu patstāvīgi, ja kurināmā cena ietekmē siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu samazinājumu, radot vismaz 0,50 EUR ietekmi uz gala tarifu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: