Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus būt atbildīgiem un godprātīgi uzņemties paša radīto lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu. Novietojot mēbeles, matračus, paklājus u.c. lielgabarīta atkritumus pie konteineriem namu iekšpagalmos, par šo atkritumu izvešanu nāksies maksāt arī kaimiņiem.

Veicot dzīvokļa remontu, mēbeļu nomaiņu, kā arī citus mājvietas interjera un iekārtojuma uzlabojumus, mēdz rasties nevajadzīgas lietas, tajā skaitā arī lielgabarīta atkritumi – mēbeles, matrači, paklāji, remonta atkritumi u.c., un par atbrīvošanos no šīm lietām ir atbildīgs to īpašnieks. Laiku pa laikam PSIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» redzeslokā nonāk situācijas, kad blakus sadzīves un dalītai atkritumu vākšanai paredzētajiem konteineriem iedzīvotāji novietojuši lielgabarīta atkritumus. Būtiskākais, ko ņemt vērā – šādās situācijās izmaksas par lielgabarīta atkritumu izvešanu tiek piemērotas daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai vai māju grupai, kurai ir noslēgts līgums par konkrēto atkritumu konteineru apsaimniekošanu. Kas nozīmē, ka negodprātīgas rīcības rezultātā izmaksas par patvaļīgi novietoto lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu jāsedz mājas vai māju grupas iedzīvotājiem. Tādējādi kaimiņiem tiek uzlikts papildu finansiālais slogs par pakalpojumu, ko tie nav izmantojuši.

Lielgabarīta atkritumus iedzīvotāji var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kas ir atvērti katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas. Mēbeļu nodošana ir bezmaksas. Savukārt par nelielu remontdarbu laikā radušos būvniecības atkritumu (līdz 1 m3 vai līdz 50 kg) nodošanu tiek piemērota maksa – 0,19 eiro/kg.

Ja paredzēti plašāka apjoma remontdarbi un zināms, ka atkritumu būs daudz, ir iespēja iznomāt lielgabarīta atkritumu konteineru. Pēc izvēles tiek piedāvāti trīs dažādu tilpumu konteineri: 4,5 m3, 7 m3 un 10 m3. Tāpat iespējams iznomāt 1 m3 big bag maisus, kas ir speciāli piemēroti remonta atkritumu transportēšanai un apsaimniekošanai. Abi minētie ir maksas pakalpojumi, kuros iekļauta arī to izvešana.

Divas reizes gadā – pavasarī un rudenī – abos pilsētas krastos tiek rīkota lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!”, kuras laikā ikvienam iedzīvotājiem ir iespēja tuvāk savai dzīvesvietai bez maksas neierobežotā daudzumā atbrīvoties no lielgabarīta atkritumiem. Tuvākā lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija notiks oktobrī. Informācija sekos PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” mājas lapā www.vlk.lv un uzņēmuma sociālo tīklu kontos.

Aicinām iedzīvotājus pārdomāt ne tikai savus pirkumus, bet arī nākamo soli, kas sekos pēc jaunu lietu iegādes, – ko iesākt ar to, kas rezultātā būs kļuvis lieks un nevajadzīgs. Ja esošā dīvāna vai drēbju skapja nolietojums liedz to nodot citu rokās, tad katram pašam jāparūpējas un jāuzņemas izmaksas par savu vairs nederīgo lietu apsaimniekošanu.

Jautājumu gadījumā aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv vai zvanīt pa tālr.  63626920.

Lasi vēl

Komentāri (38)

  • 0
    qwerty 11.09.2023, 11:23:24

    Ko darīt situācijās, kad šos atkritumus piegādā caurbraucēji, kuri nav šīs mājas iedzīvotāji? Piem. Sarkanmuižas dambis 7. Ļoti eleganta vieta šādiem caurbraucējatkritumpievedējiem , jeb parazītiem. Ko darīt ar tādiem? Tad kad redzu, varu aizrādīt ,bet parasti tiec pasūtīts... Ir teikts īrnieku sapulcēs, ka vajag videonovērošanu,bet vai tas līdzēs. Ja uzliks čipatslēgu, tad tik un tā kraus blakus. Ko darīt, kā rīkoties?

  • -4
    Marta P 11.09.2023, 15:25:16

    Mums pagalmā uzlika kameras, un ikviens iedzīvotājs var redzēt tur notiekošo. To gan darīja ne atkritumu dēļ, bet zādzību dēļ. Nu jebkādu pārkāpumu gadījumā tas tiek fiksēts un ir pierādījumi - nočieptas mantas, nelegāli izmesti atkritumi.. Tad ir ar ko vērsties policijā. Un jāsaka kā ir - tās kameras māca piesardzību, ir daudz prātīgāks pagalms kļuvis, mazāk jokainu tipiņu.

  • -2
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 11.09.2023, 18:54:30

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka atkritumu izmešana citam īpašumam piederošos konteineros ir prettiesiska rīcība un par to var tikt sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Fiksējot pārkāpumu, aicinām nekavējoties vērsties Ventspils pašvaldības policijā, zvanot pa tālr. 28680808; 63680808. Tāpat iesakām vērsties pie sava mājas pārvaldnieka un izsvērt iespēju uzstādīt videonovērošanas sistēmu, jo, pēc mūsu uzņēmuma pieredzes, tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties ar pārkāpējiem.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 12.09.2023, 05:18:58

    Ja svešie ar automobiļiem ved-vai īlenus nevarat uztaisīt,ar ko riepas sacaurumot?Tad tie no kāviena aizmukt nevarēs.

  • 0
    edmundos 11.09.2023, 11:38:50

    Šis aicinājums ir pilnīga tufta!!! Es esmu atbildīgs. Un ko ? Man šī sistēma atgādina ūdens skaitītājus. Negodprātīgie taisa mēslus, bet pārējiem jāmaksā. Ieviesta sistēma, kas skar tikai iedzīvotājus. Komunāliem visi papīri tīri. Tādi aicinājumi atgādina agrākos gājiena lozungus. Tāds aicinājums uz godprātību neko vairāk, kā smaidu man neizsauc.
    Cenšas rast iespaidu, ka "mēs"(komunālie) par Jums (iedzīvotāji) ļoti rūpējamies.

  • -6
    Marta P 11.09.2023, 15:29:53

    Nu katrs jau dzīvo pēc savas mērauklas. Arī nezagt, nemēslot mežā - tas viss ir no "esi atbildīgs" sērijas. Katrs, kas to ievēro - apkārtni padara labāku un drošāku. Un tas arī ir tas, kas mainās.
    Cilvēki jau tomēr nedaudz ir tādi pūļa dzīvnieki - jo vairāk rīkojas pareizi, jo vairākus tas pavelk līdzi. Ja visi to neievēros - būs maz tie indivīdi, kas turēsies pretīm un rīkosies pareizi.

  • 0
    edmundos 11.09.2023, 15:52:58

    Kā tad bez Martas ? Atpūtusies ar jaunu sparu iekakā visur, kur iespējams. Un nepasaka neko. Kaut kādu faktu konstatēšna. Tiešam nepielec tāda lieta, ka ja paceļ cenu grib ko saņemt pretī. Un tas ir tikai normāli, ka cilvēki cenšas ekonomēt. Bet te vēl iedzīvotājiem jāpērk kameras, jānolīsts apsardze un vēl nez kas lai saņemtu grjobanij pakalpjumu. Sorry nenoturējos.
    Ko tu ar savu mērauklu visur uzbāžies. Tiešam nevari saprast, ka Tavs viedoklis nav tas pareizākais.
    Protams par zagšanu, mums taču ir labi augšstāvi, kas dod paraugu, ka zagt ir labi. par, ko liecina visi šie tiesas procesi.

  • 0
    Gārfilds 11.09.2023, 11:57:21

    Nu tad, lielgabarītu tvertnēm ir jābūt pieejamām katru nedēļas nogali.

  • 0
    Kristiāna 12.09.2023, 16:37:52

    neviens cits, kā tu pats nav atbildīgs par taviem mēsliem. Ja tev ir kas izmetas, tad Tev ir jāorganizē tā izmešana.

  • 0
    Natalja Vlasenkova 11.09.2023, 13:51:58

    Vot lūdzu!!! šis ir manā sētā. Par augustu man ( 2-istabas dzīvoklis- 2 cilvēki) rēķins bija 17! eiro!!! pipec.... tagad skaidrs par ko

  • -4
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 11.09.2023, 19:03:44

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka ne foto redzamajā mājā, ne citām pagalmā esošajām mājām par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 2 personām nav izrakstīts rēķins 17 EUR. Aicinām pārliecināties par deklarēto personu skaitu dzīvoklī un neskaidrību gadījumā vērsties personīgi uzņēmumā, rakstot e-pastā: vlk@ventspils.lv vai zvanot pa tālr. 63626920.

  • 0
    Vadims Kevrelis 11.09.2023, 14:10:55

    Vai daudzīvokļu māju pagalmos ir novietoti lielgabarīta konteineri?, pirms aiciniet, nodrošiniet bet caurbraucēji ir un būs.

  • -2
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 11.09.2023, 19:02:52

    PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” mērķis bija atgādināt par Ventspilī izveidoto infrastruktūru dažāda veida atkritumu apsaimniekošanai un par nepieciešamību parūpēties par pašu radītajiem lielgabarīta atkritumiem. Piemēram, foto redzamās mēbeles to īpašnieks varēja nogādāt šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 vai Siguldas ielā 8a un nodot BEZ MAKSAS, tādejādi neradot acīm netīkamu skatu pie sadzīves atkritumu konteineriem un liekus izdevumus par lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu visai mājai. Līdzīgi būtu jārīkojas arī ar remontdarbu laikā radītajiem atkritumiem – tie jānodod šķiroto atkritumu savākšanas laukumos (0.19 EUR/kg) vai individuāli jāpasūta konteiners lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanai. Uzņēmums neplāno lielgabarīta konteineru bezmaksas uzstādīšanu pagalmos, bet aicina izmantot jau esošo infrastruktūru un pakalpojumus un pirms jaunu preču iegādes iegūt informāciju par “veco” lietu apsaimniekošanas (nodošanas, atdošanas, pārdošanas) iespējām.

  • 0
    karlito 11.09.2023, 19:38:16

    Interesanti ,cik izmaksā lai nolīgtu transportu,kurš aizvestu mēbeles uz to Jēkaba ielu? Domāju ka bez saviem 20eiro neiztikt...Redzu,ka pie deviņstāvu mājām bieži pie kāpņu telpām redzami kāds skapis vai dīvans...šodien izmetu es,rīt kaimiņšun parīt vēl viens kaimiņš..viss solidāri..

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 12.09.2023, 13:34:32

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka transporta izmaksas ir atkarīgas no iegādātās preces izmēra un iegādes noteikumiem - bieži, iegādājoties preci, no pārdevēju puses tiek piedāvāti arī transportēšanas risinājumi. Savukārt, ja mēbeles tiek pārvadātas izjauktā veidā, visbiežāk to transportēšana iespējama ar vieglo transportlīdzekli.

  • 0
    Puaro 11.09.2023, 21:29:11

    VENTSPILS NEKUSTAMIE ĪPAŠUMI!!!!
    Šodien atkal tika piekrāmēti pilni konteineri un vēl zemē salikti vairāki lielie maisi ar atkritumiem!!!Dariet kaut ko lietas labā!!!

  • 0
    ayk 12.09.2023, 12:24:17

    Jums jāsaprot, ka nekas nenotiks ar vienu vai desmit ierakstiem Ventas Balsī.
    Neviens netaisās kontrolēt vai Jūsu konteinerus izved pustukšus vai nē. Tāpat arī neviens netaisās ķert šos apsviedīgos parazītus, kas savus atkritumus iemet citu miskastēs.
    Mājas iedzīvotājiem jāvienojas ar apsaimniekotāju par risinājumu.

  • 0
    ayk 12.09.2023, 12:31:15

    Ļoti labs risinājums ir pieiet pie tā parazīta un aprunāties. Parasti ļoti fiksi māk savākt savus mēslus.

  • 0
    Kristiāna 12.09.2023, 16:39:15

    Nu zvani policijai. VNI nav jāpārrauga , kas un ko izmet. Viņi atbild par atkritumu konteineru izvešanu. Pārējais ir mājas iedzīvotāju rūpala.

  • 0
    Puaro 11.09.2023, 21:33:06

    TAS PAR SAULES IELU,LIELĀ DZIRNAVU IELU KONTEINERIEM

  • -2
    avairs lebmergs 11.09.2023, 22:30:41

    pohuj kur tad man likt

  • 0
    Patiesība 12.09.2023, 08:26:20

    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts"
    Jūs pat nepieņemat iesniegumu, ka faktiski dzīvo četras personas! Pirms trīs gadiem pieņēmāt, nu pēkšņi vajag pierādījumus. Kādu pierādījumu es varu iesniegt, ja vecāki dzīvo radinieku mājā un pieskata īpašumu bez īres maksas, tātad nav arī īres līguma, bet par atkritumiem tiek maksāts šajā īpašumā. Sanāk es maksāju par to, ko tiešām neesam piepildījuši! Ļoti godīgi!!!

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 12.09.2023, 13:37:59

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka katra situācija tiek izvērtēta individuāli, mēģinot rast iespējami labāko risinājumu. Aicinām vērsties uzņēmumā, sūtot situācijas aprakstu, tostarp minot adreses, uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

  • -1
    Kriska 12.09.2023, 11:11:45

    Patiesība- vai tad gribat, ka VLK risinātu Jūsu problēmas kur un kā dzīvot? Jādeklarējas tur, kur dzīvo. Punkts.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 12.09.2023, 11:45:45

    Mazliet pacietību, visi čigaiņi nav aizmukuši. Drīz vien jūsu "malciņu" pārstrādās siltumenerģijā

  • 0
    Ventspils_VNI 12.09.2023, 15:29:54

    Par Saules ielu un Lielās Dzirnavu ielas konteineru. Melnajos maisos šorīt sētnieks bija salicis teritorijā nopļauto zāli. Konkrētajā adresē lielgabarīta atkritumus iedzīvotājus aicinām novietot ceturtdien, lai piektdien tie tiktu aizvesti. Teritorija tiek novērota un informācija sniegta Ventspils pašvaldības policijai.

  • 0
    japanipis 13.09.2023, 08:05:55

    Taisnība Patiesībai.Viņiem pilnīgi neinteresē tavs viedoklis.Pie manis arī vairs nedzīvo 3 civeks bet maksāju pa trim.Bet kā varu pierādīt.Nu ko jāfimē dzīvoklis vakarā esam tak divi

  • -1
    Marta P 13.09.2023, 08:19:32

    Izdeklarē ārā cilvēkus, kas pie Tevis vairs nedzīvo un viss būs tieši tā, kā vēlies.

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 13.09.2023, 09:38:45

    Kā jau iepriekš pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidroja – katra situācija tiek izvērtēta individuāli, mēģinot rast iespējami labāko risinājumu. Nekustamajā īpašumā deklarētās personas prombūtni var apliecināt, ja, piemēram, tiek iesniegta izziņa par mācībām vai darbu citā pilsētā. Savukārt, ja deklarētā persona dzīvo Ventspilī – apliecinājums, ka par sadzīves atkritumu izvešanu tiek maksāts īpašumā, kur faktiski dzīvo. Jebkurā gadījumā aicinām vērsties uzņēmumā personīgi, sūtot situācijas aprakstu, prombūtni apliecinošus dokumentus un citu iesnieguma izskatīšanai nepieciešamo informāciju uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

  • 0
    Lielais Kretīns 13.09.2023, 09:48:47

    Lieliska shēma izdomāta, kā apkrāpt iedzīvotājus

    Iedzīvotājiem jāuzstāda kameras un jāmaksā lai tas uzrauga
    Iedzīvotājiem jāmaksā par svešiem atkritumiem
    Iedzīvotājiem jāuzstāda žogi, jāvēro, ja filmē un jāziņo

    BET sodus par šiem noķertajiem svešiniekiem saņem pašvaldība UN iedzīvotājiem tā pat ir vēl jāsamaksā par tā svešinieka atkritumiem

  • 0
    žurka 13.09.2023, 10:29:41

    Perfekts komentārs - ļoti atbilstošs esošai situācijai.
    Es pagājušajā nedēļā lamāju čali, kas no tuvējās privātmājas nesa savu atkritumu maisu uz mūsu daudzdzīvokļu mājas konteineru, bet par uzraugu piestrādāt nevaru un negribu. Privātmājās dzīvojošie daļa negrib maksāt par savu konteineru biežāku izvešanu, bet daudzdzīvokļu mājās dzīvojošajiem tas ir jāgrib un vēl jāapmaksā. Ekselenti.

  • -1
    Marta P 13.09.2023, 14:52:42

    Iedzīvotāji ir atbildīgi par saviem atkritumiem, iedzīvotājiem ir jāmeklē iespējas tos apsaimniekot! Iedzīvotāji var vienoties, ka neslēdz līgumu ar VLK par atkritumu savākšanu un paši tos savākt un vest uz nodošanas punktu un attiecīgi norēķināties par to. Tas, ka VLK piebrauc pakaļ jūsu atkritumiem ir pakalpojums, ko nodrošina vlk. Viņi jau ar to nāk jums pretīm. Ja tas nepatīk, jūs varat paši sev šo pakalpojumu nodrošināt.

  • 0
    edmundos 14.09.2023, 08:41:31

    Mēs visi zinām, kā ir jābūt! Par to arī maksājam. Marta beidz di***.
    Jautājums ir , kādēļ godīgajiem jāapmaksā negodīgie, un iedzīvotājiem jānodrošina pašiem par savu naudu sniegtais komunālo "kvalitatīvais pakalpojums".
    Būtu bagāts labprāt Martas P kaimiņos nopirktu kādam čigānam dzīvokli, tad labprāt palasītu, kam, kā un kur ir jābūt.

  • -1
    Marta P 14.09.2023, 14:13:51

    Maksājat par to, ka kāds cits savāc jūsu atkritumus, kuriem bija jābūt atbilstoši sašķirotiem un noteiktajā laikā noliktiem pareizajā vietā. Ne par ko citu nemaksā.
    Arī par sava dzīvokļa drošību tač atbildi pats, pats atbildi par durvju aizslēgšanu, ne policija , vai ne? Tas, ka policija atbild un rūpējas par drošību nenozīmē, ka viņi arī pārbauda vai visiem aizslēgtas durvis. Viņu eksistence neizslēdz to, ka ir negodprātīgi cilvēki. Un viņi nav atbildīgi par to, ka ir negodprātīgi cilvēki.

  • 0
    edmundos 14.09.2023, 14:35:44

    Nu tas ir ārprācs kaut kāds! Kur tik neaptēsts cilvēks var būt.
    Es saprotu par ko es maksāju!!! Es nesaprotu kāpēc man būtu jāmaksā par atkritumu savākšanas vietas apsardzi??? Jāiesprindzina policija, jāpērk kameras, pēc tam vēl izrādīsies neatbilstoši sertificētas, vai beigās jānolīgst jurists par negodīgā vainas pierādīšanu! Protams negodīgie savu vainu nekad neatzīs.

  • 0
    edmundos 13.09.2023, 11:32:34

    Pilnīgi piekrītu šim apgalvojumam.

  • 0
    Kriska 13.09.2023, 15:09:05

    Japanipi, jāiziet uz Domes dzīvokļu nodaļu un palūgt izdeklarēt to cilvēku. Bet jāapzinās, ka tas cilvēks paliks bez deklarētas dzīves vietas

  • 0
    edmundos 14.09.2023, 14:54:04

    Un, lai tiešām arī pats VLK saprastu, kā es, un domāju lielākā daļa saprot šo atgādinājumu.
    Es un Venstpils iedzīvotāji aicina VLK būt atbildīgiem un godprātīgiem pie pakalpojumu cenas izveidošanas. Nodrošināt optimālu darbinieku, skaitu, un rūpēties par kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu ar maksimāli minimālu cenu. Uzņemties atbildību par negodprātīgu, nekvalitatīvu pakalpjumu.
    Un tagad pasakiet, tas smīnu neizsauc?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: