Sabiedrības integrācijas fonds, pamatojoties uz uzņēmuma ieguldījuma izvērtēšanas rezultātiem, piešķīris pašvaldības SIA Ventspils reiss statusu Ģimenei draudzīga darbavieta. Kopumā šis (vai līdzīgs statuss) kapitālsabiedrībai piešķirts jau 11. gadu pēc kārtas.

Statuss Ģimenei draudzīga darbavieta apliecina darba devēja rūpes par darbinieku spēju harmonizēt savu privāto ģimenes un profesionālo darba dzīvi, jo lielai sabiedrības daļai darbā pavadītais laiks aizņem nozīmīgu dzīves daļu. Tāpēc nereti darba un ģimenes dzīves savienošana var kļūt sarežģīta.

Ventspils reisam, pamatojoties uz rūpīgu uzņēmuma darbības analīzi šajā jomā, statuss piešķirts uz diviem gadiem. Tas apliecina, ka uzņēmums īsteno mērķtiecīgas aktivitātes savu darbinieku atbalstam.

Lai darbinieks spētu veiksmīgāk sabalansēt darbu un ģimenes dzīvi, svarīga ir iespēja pielāgot darba laiku un vietu. Nepieciešamības gadījumā jebkuram uzņēmuma darbiniekam tiek nodrošināta iespēja strādāt pēc elastīga darba grafika un, ievērojot amata specifiku, arī iespēja to darīt attālināti.

Tāpat uzņēmums gadā par to, lai ģimenei nozīmīgās dienās visi ģimenes locekļi varētu būt kopā, tāpēc apmaksātu brīvdienu darbinieks var izmantot pat tad, ja bērns beidz pirmsskolas izglītības iestādi. Tas nodrošina iespēju savas atvases pavadīt uz Zinību dienu un būt kopā ar ģimeni daudzos citos svarīgos brīžos.

Vesels darbinieks ir uzņēmuma vērtība, tāpēc Ventspils reiss apdrošina gan savu darbinieku dzīvības, gan apmaksā veselības apdrošināšanas polisi. Darbiniekiem ir iespēja iegādāties polises arī ģimenes locekļiem. Atbalsts tiek sniegts arī darbinieku un viņu ģimenes locekļu dalībai dažādos sporta pasākumos, tiek organizēti atpūtas pasākumi neformālā gaisotnē un izglītojošas ekskursijas darbinieku bērniem ar mērķi iepazīstināt bērnus ar vecāku darba vietu un pienākumiem.

Ventspils reiss ir viens no tiem uzņēmumiem, kas rūpējas arī par to, lai lojāls darbinieks saņemtu papildus materiālo atbalstu. Piemēram, uzņēmumā jau daudzus gadus papildus darba algai ilggadējie darbinieki ik mēnesi saņem piemaksu par nostrādātajiem gadiem. Motivējot pievērsties veselīgam dzīvesveidam, uzņēmumā ieviesta arī īpaša ikmēneša piemaksa darbiniekiem, kuri nesmēķē. Jāsaka, ka šī, tā dēvētā nesmēķētāju piemaksa, daudzus pamudinājusi reāli mainīt savus ikdienas ieradumus.

Eksperti – konsultanti no programmas Ģimenei draudzīga darbavieta – pozitīvi novērtējuši arī citas lietas, piemēram, to, ka budžetā tiek paredzēti līdzekļi dažāda veida apmācībai, tiek popularizētas ar uzņēmumu saistītas profesijas u.c.

Pozitīvi, ka programmas realizētāji sniedz atgriezeniskos saiti ne tikai ar pozitīvu novērtējumu, bet arī konkrētiem ieteikumiem par iespējamiem uzlabojumiem.

Iepriekš šo statusu piešķīra Labklājības ministrija, un Ventspils reiss ministrijas apbalvojumu Ģimenei draudzīgu komersants saņēma 7 gadus pēc kārtas. No 2020. gada šī iniciatīva nodota Sabiedrības integrācijas fonda pārziņā, kas nu jau 4 gadus pēc kārtas atzinis, ka Ventspils reiss ir uzņēmums, kas atbilst statusam Ģimenei draudzīga darbavieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: