Šī gada sākumā tika uzsākta ražošanas ēkas un auto stāvlaukuma būvniecība Ganību ielas industriālajā zonā, bet jau 31. maijā pašvaldības iestāde “Ventspils osta” ir noslēgusi līgumu ar SIA Aspired par ražošanas ēkas Ganību ielā 99 un tai piegulošās teritorijas nomu.

Pašvaldības iestāde “Ventspils osta” aprīlī izsludināja ražošanas ēkas un tai piesaistītā zemes gabala daļu nomas tiesību mutisko izsoli, izsolot minēto objektu divās daļās: objektu Nr. 1 ar plānoto telpu platību 1 250,05 m2 un objektu Nr. 2 ar plānoto telpu platību 1 224,25 m2. Izsole notika 26. aprīlī un, ņemot vērā izsoles rezultātus, Ventspils valstspilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma izsoles komisija piedāvāja SIA Aspired slēgt nomas līgumu par abiem minētajiem nomas objektiem.

SIA “Aspired” ir Ventspils uzņēmums, kas darbojas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, tas dibināts 2012.gadā. Sākotnēji uzņēmuma pamatdarbības virziens bija interaktīvo stendu ražošanu, taču, uzņēmumam attīstoties, šobrīd tiek piedāvāti arī prototipēšanas un sērijveida ražošanas pakalpojumi, kā arī izstrādātas dažādas sensoru tehnoloģijas. Uzņēmums piedāvā pilnu ražošanas pakalpojumu ciklu, sākot no modeļa izstrādes pēc klienta sniegtajiem paraugiem vai rasējumiem, līdz gatavam produktam vai detaļai.

SIA “Aspired” Mārketinga vadītājs Eduards Pērkons izsaka pateicību ikvienam būvniecības procesā iesaistītajam speciālistam par darbu, kas tiek ieguldīts ražošanas ēkas celtniecībā: “Jaunās ražošanas telpas mums sniegs iespēju ne tikai paplašināt SIA Aspired esošo pakalpojumu klāstu, bet arī attīstīt aizvien jaunus projektus. Jau pavisam drīz plānojam uzsākt ražošanu mūsu produktam – gaisa kvalitātes mērītājam, kas ir unikāls ar to, ka katrs mūsu klients tā dizainu varēs pielāgot savām vēlmēm. Noteikti neesam aizmirsuši arī rūpes par vidi, kurā dzīvojam, tāpēc ražošanas procesā esam integrējuši ekoloģiskākus un videi draudzīgākus materiālus”.

Aspired sērijveida detaļu, mezglu un komponentu izgatavošana guvusi plašu atzinību uzņēmēju vidū Latvijā, Baltijā un Skandināvijā, pateicoties augstai precizitātei un  kvalitatīviem materiāliem, ko izmanto ražošanas procesā. Uzņēmums strādā ar vieglajiem metāliem, plastikātiem kā arī koku un koka izstrādājumiem. Aspired klientu starpā ir uzņēmumi, kas strādā mašīnbūvē un metālapstrādē, plastmasas izstrādājumu ražošanā, kokapstrādē, būvniecībā, interaktīvo tehnoloģiju un elektronisko komponentu ražošanā.

Kopš februāra Ganību ielas industriālajā zonā tiek būvēta ražošanas ēka 2400 m2 platībā un sakārtota ēkai pieguļošā teritorija, kā arī būvēts publisks auto stāvlaukums. Projekta kopējās izmaksas ir nedaudz vairāk kā 4,8 milj. eiro, no tiem vairāk kā 2,4 miljoni ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, 0,1 milj. eiro ir valsts finansējums, bet 2,3 miljoni eiro pašvaldības finansējums, kur 0,75 miljonus eiro pašvaldība atgūs kā PVN maksājumu. Objekta būvniecība ilgs līdz 2023. gada 31. decembrim. Projektu īsteno pašvaldības iestāde “Ventspils osta” sadarbībā ar pašvaldības iestādi “Komunālā pārvalde”, kas veic pasūtītāja pārstāvja funkcijas būvniecības procesiem. Ar šo projektu tiek turpināta iepriekšējos gados uzsāktā Ganību ielas industriālās zonas attīstīšana un Ventspilī radīta jauna mūsdienu prasībām atbilstoša uzņēmējdarbības infrastruktūra. Investējot teritorijas attīstībā, plānots veicināt 45 jaunu darba vietu radīšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: