2023. gada 25. maijā Ventspils valstspilsētas dome apstiprina grozījumus Ventspils bibliotēkas lietošanas noteikumos.

Uzklausot iedzīvotāju vēlmes un ieteikumus, Ventspils bibliotēka ir pieņēmusi lēmumu atteikties no maksas lasītāju kartēm, kas līdz šim bija nepieciešamas, lai varētu saņemt bibliotēkas krājumu vai izmantotu citus pakalpojumus. Turpmāk, lai kļūtu par reģistrētu lietotāju un varētu izmantot bibliotēkas pakalpojums, identifikācijai var uzrādīt personu apliecinošu dokumentu (pasi, eID karti) vai tā ekvivalentu (studentu apliecību vai starptautisko studentu karti), vai arī iepriekš izsniegtu lasītāja karti.

Reģistrētiem bibliotēkas lietotājiem līdz 16 gadu vecumam pēc pieprasījuma, bez maksas izsniedz lasītāja karti, kas tiek izgatavota bibliotēkā uz vietas.

Bibliotēkas lietošanas noteikumos tiek arī aktualizēta terminoloģija un pamatojoties uz 2021.gada 14.oktobrī pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem Nr.7 tiek aizstāti vārdi “Ventspils pilsētas pašvaldība” ar vārdiem “Ventspils valstspilsētas pašvaldība”, “Domes izpilddirektors” ar vārdiem “Ventspils valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors”, “Ventspils pilsētas dome” ar vārdiem “Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome”.

Jaunie lietošanas noteikumi ir saistoši visās Ventspils bibliotēkas filiālēs (Galvenajā bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā, Gāliņciema bibliotēkā, Bērnu bibliotēkā, Mūzikas bibliotēkā, Augstskolas bibliotēkā un Medicīnas bibliotēkā).

Bibliotēkas lietošanas noteikumos ir atrunāta kārtība kādā katrs var kļūt par bibliotēkas lietotāju, kā arī lietotāja tiesības un pienākumi.

Ar aktuālajiem noteikumiem iespējams iepazīties Ventspils bibliotēkas mājas lapā www.biblioteka.ventspils.lv vai jebkurā no Ventspils bibliotēkas filiālēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: