Pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' rīkotās elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcijas laikā Ventspils iedzīvotāji nodeva ap 750 kilogramus nolietotas sadzīves tehnikas iekārtas.

Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcija tika organizēta divas dienas – 27. maijā norisinājās pilsētā, bet svētdien, 28. maijā – Pārventā. Starp savāktajām elektroiekārtām, kas tālāk tiks nodotas pārstrādei, visvairāk ir televizori un radio iekārtas, tāpat arī putekļsūcēji, elektriskās tējkannas, tosteri, gludekļi, datortehnika, telefoni un citas ierīces, kas vairs nav izmantojamas.

Atkritumu savākšanas akcijas tiek rīkotas ar mērķi nodrošināt Ventspils iedzīvotājiem iespēju bez maksas atbrīvoties no dažādiem mājsaimniecībās uzkrātiem atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pareizi apsaimniekot radošos atkritumus. 2022. gadā elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcijas laikā tika savākti 215 kilogrami dažādu iekārtu.

Ikdienā elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumus bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu no plkst. 10 līdz 19, izņemot pirmdienas, savukārt mazo elektrotehniku (fēnus, tējkannas, blenderus, mobilos tālruņus utt.) bez maksas var nodot arī tirdzniecības centrā “Tobago” Lielajā prospektā 3/5 un veikalā “Rimi” J. Poruka ielā 5, kur sadarbībā ar AS “Latvijas Zaļais punkts” ir izvietotas speciālas kastes šo atkritumu savākšanai.

Nākamā PSIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' rīkotā atkritumu savākšanas akcija notiks jūnijā, kad būs iespēja atbrīvoties no makulatūras – avīzēm, žurnāliem, grāmatām un papīra. Sekot līdzi informācijai var uzņēmuma mājas lapā www.vlk.lv, kā arī oficiālajos sociālo tīklu kontos.

Jautājumu gadījumā aicinām vērsties PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, zvanot pa tālr. 63626920 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 31.05.2023, 21:38:08

    Cik tad maksās par kilogramu nodotās makulatūras?

  • -1
    Marta P 01.06.2023, 12:40:07

    Kāpēc būtu jāmaksā? Ja tev piebrauc pakaļ, tad tas ir pakalpojums, par kuru tev būtu jāpiemaksā.

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 01.06.2023, 16:03:37

    Skaidrojam, ka pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” makulatūras pieņemšanu veic bez atlīdzības. Plašāka informācija par sadzīves atkritumu šķirošanas iespējām, ko piedāvā mūsu uzņēmums, pieejama mājas lapā www.vlk.lv.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: