Piektdien, 28. aprīlī, Vizītes laikā ministre ar biroja pārstāvjiem tikās ar pašvaldības vadību, slimnīcas un poliklīnikas vadību, kā arī speciālistiem, lai pārrunātu veselības aprūpes aktualitātes. Vizītes ietvaros tika iemūrēta arī vēstījuma kapsula Ventspils slimnīcas topošajā Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa tiks nodalīta no jebkuras citas pacientu un personāla plūsmas. Būtiskākās izmaiņas šajā projektā, ko novērtēs ikviens slimnīcas apmeklētājs, saistītas ar jaunās nodaļas paplašināšanu un pacientu plūsmu nodalīšanu.

Projekta ietvaros tiek pārbūvēta tiek arī slimnīcas Laboratorija un Diagnostikas nodaļa – izveidojot moderna tipa atvērtas telpas, nodrošinot ērtāk pieejamus izmeklējumus apmeklētājiem, kā arī atvieglojot stacionārā esošo pacientu nogādāšanu.

Klātesot Latvijas Republikas veselības ministrei Līgai Meņģelsonei, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes pārstāvjiem, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdei, nodaļu vadītājiem, vēstījuma kapsulā ievietots laikraksta “Ventas Balss” numurs, šļirce, analīžu paraugu noņemšanas stobriņš un diagnostiskā izmeklējuma – rentgena – attēls, kā arī Latvijas naudas vienība – eiro un vietējā “valūta” Ventspils valstspilsētā – venti.

Vizītes laikā ministre akcentēja aktīvo slimnīcas jauno speciālistu piesaisti, nodrošinot plaša spektra un augsta līmeņa pakalpojumus reģiona iedzīvotājiem.

Apmeklējot Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu – slimnīcu Ventspilī un filiāli Talsos, redzēju vadības komandas konstruktīvo darbu, plānojot un domājot par pakalpojumu pieejamību un kvalitāti kā slimnīcā, tā pilsētā, novadā un reģionā kopumā – jauni speciālisti un pašvaldības programmas viņu piesaistei un atbalstam, kvalitatīvas un pārdomātas telpas gan pacientiem, gan darbiniekiem, pārdomāti nākotnes plāni.

Latvijas Republikas veselības ministre Līga Meņģelsone

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: